Hur korrekt molnigt poolvattnet

Samtidigt har en pool under de varma sommarmånaderna kan göra dig populär bland dina grannar, kan det ta mycket tid och pengar att upprätthålla. Ett vanligt problem för pool ägare är grumligt vatten, som ofta är resultatet av ett kemiska problem. Testa vattnet för att ta reda på vilken kemikalie din poolvatten är låg på och sedan behandla det följaktligen. Ju tidigare du gör detta, desto snabbare kan du dyka tillbaka i vattnet.

Instruktioner

•Känn poolen vatten med en at-home tester kit. Köpa dessa på de flesta pool centra. Du antingen har att doppa en avgörande band i vattnet, eller lägga ett par droppar av en testning lösning i ett prov av poolvattnet.

•Lägg till lämpligt pH increaser eller decreaser, beroende på de nivåer som upptäckte i at-home testet. Optimalt pH-nivåer är mellan 7,2 och 7,8.

•Lägg till klor till poolvattnet. Klor sanerar vattnet och är nödvändigt inte bara att bibehålla vattnets klarhet men också hålla alger bildas. Följ anvisningarna på den klor förpackning.

Tips & varningar

  • Varmare vattentemperaturer och hög luftfuktighet gör det nödvändigt att testa och lägga till lämpliga kemikalier oftare. Tester bör utföras varje dag för att varje par dagar beroende på temperatur.
  • Grumligt vatten som inte kommer att försvinna, även efter att lägga till kemikalier klor och pH, kan behöva pool chock. Detta är en typ av kemiska som ger vattnet en potent dos klor för att chockera vattnet in i att vara tydlig.