Hur klona körsbärsträd

Hur klona körsbärsträd

Om du har ett friskt träd som producerar särskilt välsmakande frukt, kan du klona det. För att göra en exakt klon av din friska körsbärsträd, använda metoden förökning kallas stam skärning. Genom att ta en liten del av den befintliga träd och lägga lite av böka hormon, du kan få ett försprång med en ny planta i mindre än ett år. Ta så många sticklingar som du vill från ett enda träd att göra dina egna Körsbärsträdgården.

Instruktioner

•Kontrollera din körsbär träd i mitten av sommaren och leta efter gröna stjälkar. Klipp ett 6 - till 8-tums skära från stjälken med en skarp, steriliserad sekatörer. För att sterilisera din sekatörer, blöt en trasa i tvättsprit och torka bladen rena.

•Dra bladen från de lägre 2 inches av styckning. Doppa styckat efter styckning i böka hormon.

•Förbered gjorde ett medium plantering potten med en blandning av lika delar sand och torv. Plantera Sticklingen till ett djup av 2 inches och vatten generöst.

•Ställ in krukan på en varm plats som blir indirekt solljus. Vatten skärning som behövs för att hålla odlingssubstratet fuktig. Hålla styckning i denna potten genom höst och vinter.

•Transplant körsbär planta till sin permanenta plats efter alla risk för frost har passerats. Välj en plats som får fyra till sex timmars solsken varje dag. Gräva ett hål så stort som plantering potten, ta bort den körsbär planta, plantering medium och alla, och placera den i hålet, återfyllning som behövs. Tamp smutsa runt basen av träd och vatten generöst.