Hur klona Heirloom Tomater

Hur klona Heirloom Tomater

Per definition har heirloom tomater specifika egenskaper som är vidare från en generation av växter till nästa. Så finns det ingen typ av släktklenod, men många sorter varje med sina egna unika egenskaper, som smak, färg eller motståndskraft mot sjukdomar. En vanlig metod att passera på drag av en anläggning för partiklar är genom kloning, där en stickling från en mogen planta är rotade och tillåts växa. Leveranser för kloning växter kan köpas separat eller i en fröplanta start kit på trädgård leverera tillsammans butiker.

Instruktioner

•Fyll fröplanta startmotorn krukor löst med start jord.

•Kapa en tre-tums skjuta från toppen av en mogen tomat anläggning du vill klona med rakbladet. Försiktigt hålla ett skärning, mellan fingrarna, av stammen. Göra ett diagonalt snitt från slutet av stammen, 1/2-tums upp fotograferingen för skärning med rakbladet. Detta öppnar en sida av fotograferingen, att skapa en större yta för böka hormonet att ta tag och nya rötter att spira.

•DIP diagonalt skuren slutet av tomaten skjuta i en kopp vatten. Ta bort skott från vattnet en försiktigt skaka några droppar vatten från fotograferingen. Doppa skär slutet av fotograferingen i böka hormonet och därefter hålla skjuta in i potten för att starta jord tills stammen är ungefär 1/3 av vägen in i smutsa. Lätt kompakt jorden runt stammen av styckning och strö jorden med vatten. Upprepa för extra sticklingar.

•Placera krukor med sticklingarna i Start fack och täck med kupolen. Ställa in sticklingarna i ett varmare område där de kommer att få mycket ljus, men skyddas från direkt solljus. Över de kommande fyra veckorna, vatten sticklingarna bara nog hålla jorden fuktig.

•Förbered den rotade klona sticklingar för deras övergångar till växande utomhus av "härdning av." Ange de nya anläggningarna utanför. Efter fyra veckor, öka gradvis sin exponering av ett par timmar om dagen för att skärpa växterna som förberedelse för utomhus växande eller plantering. Dag ett, som klonerna utanför, i deras upptäckt bricka, i skuggan under en timme. Dag två, lämna de avtäckta växterna i skuggan för dig timmar. På dag fyra, som klonerna i direkt solljus under en timme och sedan flytta dem in i skugga för resten av dagen. Var noga med att täcka växterna och föra dem inne efter varje efterföljande exponering. Fortsätta öka exponering för direkt solljus med två timmar per dag tills plantorna når en heldag med utomhus solexponering.

•Transplant sticklingarna till deras ständiga växande plats.

Tips & varningar

  • Även om du planerar att fortsätta växa på nya anläggningar i ett växthus, är det fortfarande nödvändigt att införa styckning för direkt solljus gradvis.