Hur kan man förhindra Pinhole läckor i galvaniserat järn rör

Galvaniserat järn rör är inte längre vanliga i bostäder, men användes framträdande genom nittonde och tjugonde århundradena. Galvaniserat järn har till stor del ersatts av PVC och rostfritt stål. Om du har ett hem med galvaniserat järn VVS och du märker små droppar kommer från rören, har de förmodligen pinhole läckor. Dessa orsakas av en kombination av fukt och förändringar i temperatur, orsakar korrosion. För att förhindra läckor, har du att plugga hål upp.

Instruktioner

•Shut av vattentillförseln kör till galvaniserad metall pipe på en dedikerad avstängningsventil eller den viktigaste vattenförsörjningen.

•Torka ner i galvaniserat järn röret till torka den med en handduk och en hårtork eller en värmepistol att få all utvändig fukt bort röret och hål.

•Scrub över den hela galvaniserat järnrör med en stålborste till flytta all korrosion för att ha en ren yta att limma mot.

•Break spetsen på en trä tandpetare eller vass penna i hål.

•Combine flytande stål kådan med härdare i en keramikskål efter tillverkaren blanda instruktioner. Nyckeltal varierar, men i allmänhet, det är lika delar bas och härdare. Blanda dem med en plast spackel.

•Spread blandningen över pinhole och omgivningen av galvaniserat järn röret, med plast spackel en gång den galvaniserade järnrör är torr. Låt blandningen harts/härdare lufttorka i cirka sex timmar och sedan slå på vattnet igen. Alternativt, Linda pluggade hål och omgivande rör med elektriska tejp. I båda fallen hjälper det för att använda en slangklämma över området läcka som ytterligare skydd av kontakten.

Tips & varningar

  • Få en kall weld kit på en hårdvara eller hem-förbättring butiken. Satsen bör innehålla två rör: en tub med flytande stål bas och en härdare.