Hur kan man förhindra fet disktrasor och maträtt handdukar efter tvätt

Hur kan man förhindra fet disktrasor och maträtt handdukar efter tvätt

Disktrasor och handdukar som används ständigt i en upptagen kök. Före, är under och efter en måltid, fett och olja torkade disktrasor och handdukar att hålla köket rent. Behandling av fett fläckar innan du tvättar smutsiga disktrasor och skålen handdukar är en viktig del av hindrar dem från att fortfarande fet när du är klar tvätta dem. Använd din disktrasor och handdukar för saneringen, utan att behöva oroa de ska förstöras.

Instruktioner

•Våt fett missfärgade handdukar. Häll en droppe schampo direkt på fett fläcken. Arbeta schampo in i fibrerna, sedan skölj med varmt vatten och vrid ur fukten: detta kan göras före tvätt, eller för att upptäcka rent fett fläckar över diskbänken.

• Fyll en hink med en gallon vatten och en kopp vit vinäger. Slänga kökshanddukar och disktrasor i ättika lösning varje dag, efter användning. Låt dem ligga i blöt i utspädd ättika, tills du är redo att tvätta för att avlägsna fett och dess medföljande lukt.

•Launder din disktrasor och skålen handdukar i hetaste vattnet möjligt. Använd tvättmedel och tillsätt en kopp bakpulver tvätta cykeln, ta bort några sista spår av fett och fett lukt.

•Kontrollera disktrasor och handdukar innan du placerar dem i torktumlaren. Eventuella fettfläckar kvar på handdukarna blir permanent, om de är torkas i torktumlaren.

Tips & varningar

  • Använda hushållspapper för att rensa upp fettfläckar och stänker att förhindra färgning handdukar.
  • Hålla en stash av gamla maträtt handdukar specifikt för att torka upp fettfläckar. När de upprätthålla för många fettfläckar, kan du slänga ut dem helt enkelt.
  • Separat fet handdukar från resten av din tvätt, snarare än kasta allt i samma korg eller tvättkorg. Fettfläckar överförs enkelt till andra tyger.