Hur kan jag ta bort fet sot fläckar från insidan av min diskmaskin?

DISKMASKINER kan göra dagliga hushållssysslor lätt. I stället för stående över diskbänken diska en efter en, du kan ladda upp dem i diskmaskinen, kör genom en tvättcykeln, och voila, rätter är rena. Vanligtvis diskmaskiner kräver lite underhåll, men ibland sot och fett kan bygga upp, lämnar insidan av diskmaskin ser (och att lukta) mindre än ren. Genom att följa några enkla steg, kan du ta bort sotet tillsammans med någon lukt som har utvecklats.

Diskmedel

Det finns några alternativ att överväga vid rengöring fläckar. Vissa kräver armbåge fett, medan andra kan du lägga till några ingredienser och gå därifrån. För att rengöra för hand, blanda en kopp varmt vatten och en matsked flytande diskmedel. Med en mjuk borste eller trasa, doppa i lösningen och sedan skrubba över fläckar på Diskmaskinens interiör. Upprepa vid behov tills alla sot har tagits bort. Kör sedan igenom en hetvatten tvätt cykel med diskmaskinen tom att ta bort eventuella resterande sot eller rester.

Vit vinäger

Fyll en skål med en kopp destillerat vit vinäger, som fungerar som naturliga rengöringsmedel och desinfektionsmedel som dödar bakterier och bryta upp alla rester. Placera skålen på översta hyllan i diskmaskinen och kör igenom en cykel med inga andra rätter inuti. Vit vinäger fungerar även som desinfektionsmedel som kommer att eliminera eventuella lukt som har utvecklats.

Bakpulver

Bakpulver fungerar även som naturlig rensningen och deodorizing agent. Strö en strö bakpulver runt botten av diskmaskinen och kör den tom diskmaskinen på en varmvatten cykel. Detta kommer att bryta upp avskum och också ta bort eventuella lukt som orsakas av sot eller andra element. Du kan också enkelt fylla diskmaskin rengöringsmedel koppen med bakpulver istället för tvättmedel och sedan köra igenom varmvatten. Att arbeta som agent dubbel-rengöring, kombinera bakpulver ansökan med skålen vit vinäger och köra diskmaskinen på en varmvatten cykel med båda element på en gång. Detta är ett bergsäkert sätt att ta bort all sot, fläcken eller lukt från diskmaskinen.