Hur kan jag reparera en läckande rostfri vattentank?

Vattentankar är ofta tillverkade av rostfritt stål eftersom metallen är motståndskraftig mot rost och inte korroderar lika lätt. Stål är inte generellt mer motståndskraftig mot andra skador vilket kan brytas som alla andra stål. En läckande rostfri vattentank behöver omedelbar reparation att förhindra ytterligare vattenförlust av och skydda området kring tanken från skador.

Instruktioner

•Dränera behållaren av eventuellt kvarvarande vatten så har du full tillgång till tankens inre utan att behöva oroa om dess innehåll.

• Rengör insidan och utsidan av tanken med högtryckstvätt ta bort all smuts som kan störa reparation process.

•Använd shop vakuum suger upp allt överflödigt vatten i tanken och vänta för att helt torka ut innan du fortsätter.

•Ta bort vatten anslutning fyllningar till tank och plugga hålen med trasor. Detta håller hålen från blir stängd på grund av reparation programmet.

•Spray en harts reparation förening och en keton lösning över läckande område inne i tanken med en trädgård spruta. Föreningen kommer förblandade; men om lösningen är äldre och har börjat härda på grund av avdunstning, häll en liten mängd aceton i behållaren för att mjuka upp det igen eftersom detta kommer att upplösa hårdna kådor. Låt tanken att torka i tre dagar. Keton lösningen avdunstar under den tiden, och hartser obligationen till tanken att täppa till läckan.

Tips & varningar

  • Undvik inandning keton/kåda lösningen och hålla området väl ventilerad medan du arbetar. Använd skyddshandskar och respirator att förhindra andningsproblem.