Hur kan jag rengöra min Sketchers Shape-Ups?

Hur kan jag rengöra min Sketchers Shape-Ups?

Skechers Shape-Ups sportskor har en extra gummi dämpning på botten för att främja korrekt hållning och stimulera benen mer än den genomsnittliga atletisk sko. De flesta Shape-Ups är gjorda av läder och syntetiska material, utan Shape-Up S2 görs av alla konstgjorda material. Sportskor, som Skechers Shape-Ups, bör platsen rengjorda, inte tvättas i en vanlig tvättmaskin eller torktumlare, där skorna kan förlora sin form och stöd.

Instruktioner

•Ta bort sko skosnören. För att tvätta dem, placera skosnören i en liten behållare med 1 kopp varmt vatten och 1/4 tsk milt tvättmedel. Skaka blandningen, så låt det sitta i fem minuter. Skaka blandningen igen, låt det sitta i en minut och ta bort skosnören. Köra kallt vatten över skosnören, vrida dem ur och hänga dem på tork. Hålla skosnören av skon vid rengöring det.

• Fyll en grunt bricka, diskbänk eller badkar med ett tunt lager av kallt vatten--ca 1 tum djup-- och 1/4 tsk milt tvättmedel. Placera en enskilda sko i blandningen, bara att se till att vattnet täcker botten gummidelen. Skaka lätt skon fram och tillbaka så att skräp på botten av skon skakas. Använd en hård borste borste på undersidan av skon för att avlägsna smuts mellan slitbanor.

•Töm facket, diskbänk eller badkar, och fylla den med endast kallt vatten, än en gång bara så djupt som botten av skon. Skölj och torka skon med en ren trasa. Upprepa processen för den andra skon.

• Fyll en liten behållare med 1 dl kallt vatten och 1/4 tsk milt rengöringsmedel eller en fläck att ta bort pulver, t ex OxiClean eller Borax. Fukta en ren trasa i blandningen och vrid ur den så att trasan inte är droppar vätska. Försiktigt torka hela utanför skon med trasan. Upprepa processen tills de flesta smuts eller skräp har tagits bort.

•Ta bort skrapmärken från skon. Planet Green rekommenderar doppa en ren trasa i vinäger och gnugga det mot instegsskydd märket tills det har minskat.

•Scrub skon med en tandborste för att ta bort fläckar. Blanda 1/4 tesked bakpulver och milt rengöringsmedel med 1 kopp kallt vatten. Doppa en gammal tandborste i blandningen och skrubba utifrån eller från undersidan av skon tills fläcken har tagits bort.

•Torr ren sko med en trasa eller lämna ut i solen i en timme. Upprepa för den andra skon.

•Sprinkle 3 msk bakpulver i skon och låt det sitta över natten, eller i sex till åtta timmar. Efter det har gått, hälla ut bakpulver. Detta bör ta bort alla lukter, men processen kan upprepas vid behov. Använda en deodorant spray en gång i veckan för att hålla bort lukter.