Hur kan jag plantera en plåtning av en Lilac Tree framgångsrikt?

Hur kan jag plantera en plåtning av en Lilac Tree framgångsrikt?

Valda av många för sin tidiga explosion av färg i våren och aromatisk, berusande doft dess blommor lägga ut, kan en lila buske hittas i nästan alla landskap, från Parker till hem landskap. Syrener är flitig på att producera nya anläggningar av skott gro från huvudsakliga roten av bush. Du kan separera dessa unga skott för att upprätta en ny lila buske.

Köp inte en lila, transplantera en plåtning

När du köper en lila buske från din lokala plantskola, är det vanligtvis mellan 18 inches till 3 fot i höjd. Välj en lila skjuta ungefär samma storlek att transplantera. Lila skott kan komma från en buske som du har i ditt eget landskap eller en vän, familjemedlem eller grannens gård. Även om du kan transplantera lila skjuter på nästan när som helst på året, transplantera din skjuta medan de dagtid temperaturen är svalare, snarare än under sommarhettan, för bästa resultat.

Innan gräva upp fotograferingen du vill transplant, utarbeta plats där fotograferingen kommer att vara åter planterade. Välj en solig plats med väl dränerande jord. Om jorden är lerig med några nedbrutet organiskt material, gärna din nya lila skjuta. Men om du har lerjord eller skulle vilja lägga till lite mer näringsämnen i jorden, fungerar vissa organisk kompost in i området som du planerar att plantera lila skott. Inga andra gödselmedel som behövs för din Syren. Gräva ett hål som är tillräckligt djup och tillräckligt bred för att rymma rotsystemet av transplanterade bush.

Eftersom din lila skjuta är kopplad till "moder" lila, leta efter ett bra rotsystem och ta hand vid utvinning skott från den huvudsakliga lila bushen. För att ta bort den lila skott från befintliga busken, gräva djupt för att fånga så mycket nya rotsystemet som möjligt. När du ser den viktigaste roten som är kopplad till den befintliga lila bushen, Använd ett par rena, skarpa clippers eller sax för att klippa skjuta från denna huvudsakliga rot. Försiktigt lyft rotsystemet ut, behålla så mycket av jorden runt rötterna som du kan. Det nya hålet måste grävas så djupt som hålet du tog den lila Skjut av när du loss den från den befintliga bushen. Jordklumpen i din pre grävde hål och fyll i jorden runt rötterna och stammen stam.

Efter du har planterat din nya lila skjuta, vattna den, men inte blöta marken. Syrener tycker inte att vara i fuktig jord. Medan din lila skjuta etablerar sitt rotsystem, hålla jorden lätt fuktig, men, igen, göra inte över vatten. Din nya lila bör fastställas i två till tre månader, men den kommer förmodligen inte att producera blommor för ytterligare två till tre år, samma som om du planterade en liten lila köpt från en plantskola.