Hur kan jag göra min ull matta luktar bättre?

Hur kan jag göra min ull matta luktar bättre?

Ull är materiellt av val för att göra premium mattor. Robust, naturliga fibrer är väl lämpade för färgning och individuella trådar hålla upp bra i höga nivåer av gångtrafik, vilket resulterar i en attraktiv del av heminredning som kommer att pågå i år med rätt skötsel. Men liksom alla saker har ull dess negativa sidan. Ull fibrer är högabsorberande; som ett resultat, Njut mattor av ull varje doft som genomsyrar luften runt dem. Över tiden, kan de olika dofterna ackumuleras och producera en avskräckande doft. Lyckligtvis kan ett antal vanliga objekt användas att ta bort de obehagliga lukter från ull mattor.

Porösa material

Naturligtvis omfattas porösa material med små hål som absorberar fukt och lukt från luften runt dem. Porösa av träkol har länge använts för att ta bort obehagliga dofter från textil och den omgivande luften. För att använda vanliga briketter för att förbättra lukten av en ull matta, helt enkelt ta bort 10 stycken av träkol från påsen innan nästa grill. Placera varje briquette i mitten av ett kaffefilter. vika filtret runt träkol, och säkra kanterna med en remsa tejp. Ange de inslagna Briketterna längs kanten av mattan och rulla undan i en lös spole. Låt mattan sitta i 48 timmar, rulla ihop mattan och kasta briketter. Upprepa processen om. Alternativt, kaffefilter kan vara fyllda med färska, torra kaffesump som de fungerar på ett liknande sätt.

Flytande luftrenare

Tyg sprayer använder fiber-safe kemikalier för att eliminera lukter och lämna kläder, klädsel och mattor att lukta fräsch och ren. Du behöver inte ligga i blöt drabbade objektet; bara päls det i en lätt dimma, och låt det torka. För att göra en matta-kassaskåp tyg spray, rör ner 1/4 kopp flytande sköljmedel i 1 qt. vatten och överför blandningen till en plast sprayflaska. En antibakteriella spray kan skapas genom att kombinera 2 tsp. tea tree olja och 1 kopp vatten; inte bara gör denna version eliminera lukter, men den dödar också bakterier och bakterier som kan orsaka dem.

Torra pulver

För en snabb mattan deodorizer, ser längre än köksskåp. Bakpulver har använts för att eliminera lukter från kylskåp, frysar och tvätt i årtionden. Ta bort oönskade dofter från mattan, strö bakpulver jämnt över mattan, vänta 24 timmar och Dammsug mattan som vanligt. För att ge mattan en särskilt välkomnande doft, blanda mald kanel i bakpulver innan skaka den över mattan.

Lera

Konstigt som det låter, lukt-absorbera kraften av kattsand kan användas för att ta bort oönskade dofter från mattan. Skingra strö över mattan och låt det sitta över natten. Ta mattan utomhus, och ge det en rask skaka eller sopa upp skräp med dammsugaren. Gå inte på mattan under lukt-borttagningen eftersom detta Maler kullen i mattan, och de absorberande bitarna av lera är svår att ta bort när pulveriseras.