Hur jämför 100 fot förlängningssladdar

Hur jämför 100 fot förlängningssladdar

Medan ofta förbises, är förlängning sladd elektriska rating nödvändigt att fastställa vilka förlängningssladd är bäst att använda. Vissa apparater kräver mer elektriska nuvarande, eller högre wattal och kan behöva anslutas till en förlängningssladd tunga. Alla förlängningssladdar som godkänts av UL eller av Underwriters Laboratories, uppmanas att vara antingen vara 16 gauge eller tjockare eller innehålla en inline skyddssäkring. När shopping för en 100-fots förlängningssladd, är det klokt att överväga vilka apparater kommer att använda sladden och hur många watt apparater kommer att kräva.

Instruktioner

•Kontrollera wattal kraven för alla apparater som kommer att anslutas till förlängning strömsladd. Universal laboratorier kräver alla förlängningssladdar vara kan säkert bära 1560 watt eller 13 ampere. De flesta hushållsapparater använder mindre än 1500 watt, även om vissa objekt, till exempel Elektriska värmeelement, kan använda mer. Etikett med information om patent och säkerhet på alla elektriska produkter bör lista de wattal krav. Kommersiella eller tunga förlängningssladdar kan behövas för stort utrymme värmare eller elverktyg.

•Bekräfta som någon förlängning strömsladd som vederlag för inköp är UL-listad. Detta säkerställer att utformning och material som används för att tillverka sladden har inspekterats och befunnits vara tillförlitliga. När man jämför förlängning sladdar, också blick för inomhus och utomhusbruk begränsningar. Några sladdar är utformade för att motstå vatten och kan användas utomhus; dessa sladdar är bra för julpynt eller trädgårdsredskap.

•Shop runt för att jämföra priser på förlängningssladdar. Utomhus förlängningssladdar är ofta säljs efter storhelger eller i slutet av sommaren. Efter att ha fastställt wattal krävs och att hitta en sladd som klarar säkert bära wattal, det är en bra idé att jämföra priser på lokala butiker och återförsäljare online. Många varuhus bära förlängningssladdar; för att hitta sladdar över 100 fot i längd, dock behövas en resa till en större järnaffär. De flesta järnaffärer erbjuder också sina produkter online för leverans eller lokala pickup.

Tips & varningar

  • Planera en rutt för förlängningssladden innan du ansluter den. Se till att sladden kan vara fastställda eller hängde i ett område utan fukt. Förlängningssladdar kan bli varm under användning, så bort brännbara material från den sladden rutten.
  • Lägga till ett grenuttag i slutet av en förlängningssladd ökar inte wattal funktionerna i sladden, även om grenuttag är beräknat för högre wattal än sladden. Koppla flera hög wattal enheter till en enda sladd kan orsaka sladden att bli för varmt och eventuellt orsaka en elektrisk spis.