Hur jag serva min Swamp Cooler?

Swamp kylare är energieffektiva kyla anordningar avsedda för geografiska områden som är torra och varma. Swamp kylare fungerar med cirkulerande luft in i en byggnad och kyla den med fukt. Enheten består av vatten-absorberande kuddar, en reservoar, en pump och en flottör ventil. Swamp kylare är inte tunga maskiner, den sällan behöver servas utanför allmän rengöring, utom när det blir igensatt eller dess delar slits ner.

Drift och förebyggande underhåll

Att hålla swamp kylare från att överutnyttjas, som kan föranleda mer reparationer, köra träsket svalare endast vid högre temperaturer än 85 grader. Detta kommer också att hjälpa dig att spara energi. Också, ta bort panelen fläkt och rengöra vattenbehållaren löv och smuts. Smörja fläkten i början av sommaren innan du börjar använda träsket svalare.

Försiktighet

Var försiktig när du arbetar på ett träsk svalare ligger på taket. Se till att du har tillräckligt stöd (rätt stege längd och vikt belastning, säkerhet rep, etc.) medan du gör ditt arbete. Slå av strömmen när du arbetar med elektriska ledningar.

Service

Stäng av kylaren. Öppna swamp cooler dörren med hjälp av en skruvmejsel och en skiftnyckel. Kolla remspänningen fan och se till att det är spända, inte hängande på något sätt, dra på den för att avgöra hur mycket det går. Om det rör sig mer än en tum, måste det sannolikt ersättas. Kolla svalare kuddar och Byt ut dem om de ser skadad eller caked med mineralfyndigheter. Efter kontroll av dem, aktivera motorn att se om kuddar blir mättad med tillräckligt med vatten. Leta efter sprickor i casement, fack eller någon annanstans på swamp kylare som kan orsaka att läcka och reparera dem med en lämplig fogmassa.

Rengöring

Innan du kör swamp cooler, fyll facket med rikligt med vatten, så att vattenlinjen är något lägre än toppen av facket. Vattennivån kan justeras i float arm. Kontrollera även att tillräcklig ventilation och från huset eller swamp kylare fungerar inte. Häll en kopp blekmedel i träsket svalare och köra den i 20 till 30 minuter för att desinficera kylaren. Efteråt, stänga av, skölja ut blekmedel och skrubba insidan av kylaren med en bred borste och rengöringsmedel. Skrubba tillräckligt hårt för att ta bort hårt vatten inlåning.

Vinterförvaring

När du är klar med ett träsk svalare för säsongen, se till att du rengör ut mineralfyndigheter hittade på kyla kuddar med en borste och blekmedel vatten för att förhindra dem från härdning på vintern.