Hur jag dränera en Gas vattenvärmaren?

Hur jag dränera en Gas vattenvärmaren?

Du kan behöva tömma eller avlopp gas varmvattenberedare en gång om året för att rensa ut sediment eller om du behöver en ersättare varmvattenberedare. Sediment från din vattenförsörjning är sand eller grus som samlar in längst ner i varmvattenberedaren. Sediment uppbyggd kan störa funktionen drain ventil vilket resulterar i en förlust av effektivitet i värmeelementet. Dränering en gas vattenvärmaren ges lätt uppgift du gör den korrekt.

Tömning av varmvattenberedare

Vrid termostaten till pilot inställning på en gas vattenvärmaren. Vänta en till två timmar innan tömning för att tillåta vattnet svalna. Du kan inaktivera vattenförsörjningen genom att antingen stänga av vattenledning ventilen där det kommer in vattenvärmare, eller om det finns någon ventil det, måste du stänga av den huvudsakliga vattenventil med en skiftnyckel. Den huvudsakliga vattenventil är antingen höger utanför ditt hus eller gatan. Ring din lokala vatten-avdelning och be där huvudventilen finns om du inte hittar den.

Öppna en varm vattenkran i en diskho eller dusch för att undvika en vakuum effekt när tömning varmvattenberedaren. Bifoga en trädgård slang till avloppet ventilen belägna nära botten av varmvattenberedaren och placera i slutet av slangen till en diskbänk, en hink eller ute till ett dike eller ett område där vattnet kan rinna fritt.

Vrid ventilen på varmvattenberedaren moturs till öppna och låta vattnet att flöda från varmvattenberedaren och ut slangen. Var försiktig eftersom vattnet fortfarande vara heta. Om du clearing sediment av varmvattenberedaren, får några gallon man nog avlopp eller avloppet tills vattnet inte är lika smutsig eller röda ser från sedimenten. Helt tömma varmvattenberedaren om du ersätter det.

Vrid ventilen medurs när du är klar dränera och stänga ventilen. Lossa slangen från ventilen. Dra åt ventilen med en skiftnyckel för att se till att den stängs helt. Vara försiktig och inte för att dra åt för hårt som du kan skada ventilen.

Torka bort eventuella sediment eller vatten som har fått på ventilen eller varmvattenberedaren med en ren trasa. Efter avtorkning runt ventilen kontrollera om det läcker genom att se om något vatten droppande eller samlats kring ventilen. Om du märker läckage, ringa en professionell för att komma åt problemet. Stänga av varmvatten kranen i diskhon eller dusch och aktivera vattenförsörjningen på varmvattenberedaren eller på huvudventilen om du stängt av där. Tillåt vatten att fylla upp tanken innan du aktiverar varmvattenberedaren tillbaka. Aktivera varmvatten värmaren genom att vrida termostaten tillbaka till sitt ordinarie läge från pilot position.

Om du behöver stänga av piloten ljuset av din gas vattenvärmaren att tömma den, kan du ha en professionell göra förfarandet om du har aldrig tände pilot ljus innan.