Hur installera dusch takplattor över färg

Badrummen är oftast de mest fuktiga områdena i ett hus. Även om färg ger en tålig finish på många väggar och tak, kan det fuktiga klimatet i ett badrum orsaka färgen att bubbla och skala. Keramiska plattor ger ett hållbart alternativ till takmålningar ovanför en duschkabin. Goda förberedelser är en nödvändig faktor i att göra plattor följer taket.

Instruktioner

•Scrape av lossade, flisas eller peeling färg med en paint skrapa. Håll i utkanten av skrapan vid ca 20 graders vinkel med ytan av ditt tak att undvika mejsling den underliggande gipsskivor eller sheetrock. Torka i taket med en torr trasa för att ta bort partiklar skrapade färg.

•Sand kanterna av de skrapas ytorna. Använd en medelvärdigt sandpapper för att jämna ner ojämna kanter. Torka bort färgen damm med trasa och sand en andra gång, använda en fine-grade sandpapper för att blanda kanterna även med omgivande yta.

•Wash taket med ett rengöringsmedel som innehåller TSP, trinatriumfosfat. Skrubba lösningen till ditt tak med en scrub pensel. Skölja bort återstoden med klart vatten. Låt taket torka helt.

•Mark ditt tak även med kanten av din dusch stall med en krita linje. Denna linje ger en guide för din första remsa av plattor. Börjar på yttre främre hörnet av markerade taket, applicera ett 1/8-tums lager kakel lim, som täcker en yta om 2 fot av 3 fot. Använd den platta sidan av din murslev för att tillämpa lagret, sedan vända din spackel över för att göra spår i limmet med v-form kanten. Tillämpa din första kakel i hörnet. Tryck på kakel fast på plats. Sätta kakel distanser på varje sida av din ställa in kakel. Placera en bricka på varje sida av din första sida vid sida, tätt mot distanserna. Fortsätta på detta sätt, arbeta dig över tillämpad limmet. När du når kanterna på limmet, tillämpa ett annat avsnitt och fortsätta plattsättning. Använd en kakel skärare för att skära plattor att passa längs den sista raden. Låt din limmet torka i ca 24 timmar.

•Mix din injekteringsbruk med varmt vatten, enligt paketet instruktioner. Ansöka injekteringsbruk med en gummi injekteringsbruk float. Detta verktyg liknar en spackel, men är mjuka och följsamma, låter dig göra alla fogar snabbt och enkelt. Torka bort överflödig injekteringsbruk med en fuktig svamp. Låt bruket torka i två till tre dagar innan du använder din dusch.

Tips & varningar

  • Bära skyddsglasögon för att skydda dina ögon från fallande paint marker och skräp.