Hur höja klor & brom i en Pool

Hur höja klor & brom i en Pool

Alla känner lukten av klor från resor till det allmänna. Klor är en kraftfull desinfektionsmedel, används för att hålla bakterier och alger från att växa i din pool. Brom är en annan populär desinfektionsmedel och används ofta i spas eftersom den saknar den starka kemiska lukten av klor. Du kan använda antingen kemiska för att hålla din pool ren. Oavsett vad du väljer, är det viktigt att hålla nivån av kemikalier på ett säkert men effektiv nivå. Om det behövs kan du lägga till klor eller brom vattnet med upplösning tabletter.

Instruktioner

Att lägga till klor

• Använd din klor testkit att mäta klor nivån på poolen. Fyll testare med vatten från minst 30 cm under ytan av vattnet och minst 30 cm från väggen i poolen. Tillsätt en testet tablett, och låt den lösas upp. Vatten provet blir en färg, som anger nivån fritt klor i poolen.

Pojkens färgen på vattenprov med diagrammet som följde med ditt testkit. Du vill ha gratis klorhalten i din pool till mellan en och tre delar per miljon ("ppm.") Bara lägga till klor om testet visar att klor är under en ppm.

•Lägg till klor genom att placera en klor tablett i en flytande kloreringsapparat, och sedan sätta kloreringsapparat i poolen. Kloreringsapparat kommer att flyta på ytan av poolen, så att klor tabletten långsamt lösas upp.

• "Chock" vid poolen med en rejäl dos av klor om varannan vecka, eller om Alger börjar att växa eller vattnet blir grönt. När du chocka poolen, lägga tillräckligt klor så att fri klor är mellan sex och tio ppm. Du kan köpa koncentrerat klor betytt för chockerande poolen från någon pool leverans butik.

Att lägga till brom

•Measure brom nivån i din pool med en brom test kit. Olika typer av testutrustningar finns tillgängliga, inklusive teststickor och kit som ändrar färg på vattenprov. Följ instruktionerna som följde med ditt testkit. Om vädret varit heta eller regnigt bör du testa brom nivån var några dagar, eller varje dag.

•Lägg till brom till poolen om testet visar att nivån är under två ppm. Idealiska brom är mellan två och fyra ppm. Lägga till en brom tablett en flottör, som kommer att hålla tabletten på ytan av vattnet medan det upplöser. Måste du vara barnvakt floater för att hålla den ur skimmer, som sug kommer att dra floater. Lägg inte brom tabletten skimmer korgen.

•Shock poolen varje två veckor, eller veckovis i varmt och soligt väder. Brom är ett bra desinfektionsmedel men en dålig oxidationsmedel, så du måste att chocka poolen för att döda alla alger och ta bort ammoniak som stör brom.

Tips & varningar

  • Finns olika typer av "chock" kemikalier, kom som använder inte klor.
  • Alla kemikalier och utrustning du behöver kommer att finnas på en lokal pool leverans butik.
  • Alltid vänta minst åtta timmar efter chockerande pool att bada. Lämna poolen upptäckt efter du chocka det, annars farliga ångor släppt av chock kemikalier kommer att fastna under poolskyddet.