Hur höja alkaliniteten i en badtunna utan att använda kemikalier

Hur höja alkaliniteten i en badtunna utan att använda kemikalier

Att bibehålla den korrekta total alkaliniteten i din badtunna är viktigt. Total alkalinitet (TA) buffrar vattnet för att förhindra skarpa stiger och faller av pH med tillsats av kemikalier. Idealisk för TA är 80-100 delar per miljon (ppm). Detta mäts med en pool eller spa testkit. Soda ash, även känd som natriumkarbonat, tvätt soda eller soda kristaller, är en primär del av många alkalinitet ökande spa kemikalier. Eftersom det används också i keramik glasyrer och att färga kläder, kan du köpa soda ash från de flesta hobbybutiker.

Instruktioner

•Känn vattnet i din badtunna till åtgärd TA. Om TA är låg, kommer att du behöva lägga till soda ash. Mängden natriumkarbonat måste du lägga till beror på din badtunna volym och det är nuvarande nivå av Vinsyra. Ägarhandboken indikerar troligen hur mycket soda ash lägger du till att höja TA, men du kan reglera din TA, även om du inte har en manual.

• Fyll en hink med ca 2 gallons av vatten från din badtunna. Häll en kopp natriumkarbonat i hinken och agiterar för att upplösa. Med recirkulerande pumpen kör, häll upplöst natriumkarbonat i badtunnan, runt perimetern. Vänta 2 timmar.

•Retest vattnet. Om TA fortfarande för låg kan fortsätta lägga soda ash varje 2 timmar, med recirkulerande pumpen körs. När TA har nått 80 till 100 ppm, är din TA på lämplig nivå.