Hur har blommande växter anpassat att överleva?

Blommande växter kom mer än 100 miljoner år sedan. Botanister tror de kan ha utvecklats från vintergröna träd som producerade magnolia-liknande blommor. Blommor kan se delikat, men de är konstruerade för ett jobb, med resultatet att vara anläggning reproduktion.

"Gömda frön"

Nästan är 90 procent av alla växter idag blommande växter. Blommande växter kallas blomväxter, vilket betyder "dolda seed" på grekiska, eftersom deras frön är inneslutna och skyddas av en frukt. Detta sätter blommande växter ett steg högre på evolutionära skalan än: nakenfröiga växter, vilket innebär "nakna frö" på grekiska, eftersom de bär sina frön på kottar, där de är mindre skyddade.

Effektiv kärlsystemet

Blomväxter har högeffektiva vascular vävnader, som flyttar vatten och näringsämnen i hela anläggningen. Detta gör att bladen för att hålla en hög takt i fotosyntes, som innebär att blommande växter kan allmänt mogna och börjar reproduktion i bara några veckor.

Samevolution

Blommande växter började coevolving med djur över en miljon år sedan, som ökade sannolikheten för pollinering och reproduktion av nya växter. Blommor locka pollinatörer, såsom bin, fjärilar, kolibrier och fladdermöss, med skilda kronblad former, färger och dofter och andra attraktioner. Till exempel blommor som dra nattfjärilar och fladdermöss som pollinatörer tenderar att blomma på natten, när dessa pollinatörer är ute, och är oftast vit eller en mycket blek färg, så de kan lätt ses. Pollinatörer få pollen på deras kroppar och distribuera det av en slump till andra blommor i sin jakt på nektar eller pollen för näring...