Hur göra en T skära på stammen för en spirande Rose växt

Hur göra en T skära på stammen för en spirande Rose växt

T-spirande är en bengraft vegetativ förökning. Det gör att en trädgårdsmästare att dra nytta av styrkor som erbjuds av en viss grundstam, som ofta inkluderar resistens mot vissa sjukdomar eller ökad härdighet, genom att gå en liten del eller en ättling till önskad förälderväxten det. Svag rosa sorter allmänt prestera bättre om ympade till en kraftig rotstock. För en framgångsrik transplantat, måste cambium scion och rotstock röra och läka ihop. En välgjord T-cut på Ros grundstammen är nödvändigt för bud att gå med den.

Instruktioner

•Välj beståndet och tid graften korrekt. Grundstammen bör vara sjukdomsfri, kraftfull och aktivt växande. Grundstammen bark bör halka, vilket innebär att Barken kan vara skalade enkelt med liten skada eftersom vascular cambium växer.

•Se en vertikal skära på grundstammen som handlar om samma längd eller något längre än längden på snittet på de budwood som ska användas. Använd en vass spirande eller ympning kniv eller rakblad steriliseras för förebyggande. Snittet ska vara mycket grunt, skär bara genom Barken. Använda minimalt tryck. Med en vass kniv bör skär skonsam nog att den som svingar verktyget kunde känna sig bladet mot trä men faktiskt inte skär i det.

•Se en horisontell skär överst i det lodräta snittet. Denna minskning bör vara kortare än vertikalt skär men stort nog att rymma budwood.

•Dra kniven försiktigt under Barken i den övre delen på båda sidor av det vertikala snittet. Barken bör öppna till formuläret klaffar. Om Barken inte lätt med lock, är det sannolikt inte halka. Undvika att slita viftar. Om klaffarna skapas enkelt, är grundstammen redo att ta emot scion bud.