Hur göra Bio-filtrering för luften

Hur göra Bio-filtrering för luften

Som vi lär oss mer från naturen och om de skadliga effekterna från modern, branschen är beroende av levande, får vi en bättre förståelse av hur växter gynna oss, som även fungerar som "lungor" som tar bort toxiner från luften. NASA forskare rapporterar att kemikalier som bensen och formaldehyd – vanliga i hushåll — inte har ett enkelt sätt ur hemmet utan ordentlig filtrering. Strategiskt placera rätt växter i ditt hem ger dig en enkel bio-filtrering system som utan tvivel kommer att förbättra ditt hem luftkvaliteten.

Instruktioner

•Bestäm vilken gifter råda i ditt hem. Till exempel, om du röker, finns troligen formaldehyd och xylen flyter runt i ditt hus. Trägolv, träpaneler, matta, lack och färg också innehåller dessa kemikalier, förutom trikloretylen. Dessa kemikalier har varit vet skadar immunsystemet och orsaka cancer.

• Välj växter för filtrering. Engelska ivy, spider växter, fred liljor, kinesiska evergreens och bambu lista bland växter som NASA forskare igen som bra bio-filter. Varje växt har en annan specialitet. Till exempel, spindel växt bästa filter formaldehyd. Använda flera växter (se hänvisning 1).

•Förbered ett område för växterna. Utse en vägg eller ett avsnitt av en vägg för dina växter i bio-filtrering. Installera hyllor som kommer att hålla dina krukor och jord krukor, antingen genom att fästa hyllor på väggen eller att placera fristående hyllor framför väggen. Alternativt, upprätt en fristående vägg i ett hörn, galler-stil, att växa klättrande växter som murgröna.

•Aid god luftcirkulation. Till exempel om du använder en fristående mur, placera en låda fläkt bakom den för att hjälpa den filtrerade luften cirkulera i hela rummet. Alternativt använda en takfläkt för att cirkulera filtrerad luft från Bio-filter växter som växer på hyllor bifogas en vägg.

•Maintain dina växter. Hålla dem vattnas och väl upplysta, antingen med naturliga eller artificiella ljus. Ta bort bladen som har fallit för att säkerställa att jorden håller kontakt med luften så mycket som möjligt. Använda organiska gödningsmedel för att hålla växter levande och frisk.

Tips & varningar

  • Se upp för toluen, en annan farlig kemikalie finns i nagellack, plast soda flaskor, läkemedel, färgämnen och cigarett rök. Toluen kan orsaka dysfunktion av centrala nervsystemet, medvetslöshet och hjärtarytmi. Mal orchid och engelska ivy filter toluen.