Hur gör jag växa tropiska krukväxter?

Hur gör jag växa tropiska krukväxter?

Många tropiska växter är skogen arter som har blad för att absorbera den lilla ljuset tillgängliga under skogens trädtak. Detta gör dem utmärkta Husblommor, så de inte behöver direkt solsken att trivas och har stora och ofta attraktiva, blad. Även om inte alla tropiska växter har exakt samma krav, på samma allmänna villkor som passar många av de vanligaste odlade arterna. Kontrollera märkningen eller fråga vid försäljningen för specifika Skötselråd för tropiska växten du väljer.

Instruktioner

•Placera din tropiska anläggning på fönsterblecket ljusa som tar emot massor av ljus men inte direkt solsken. Rotera potten varje vecka för att se till att alla delar få jämn belysning. Växter med stora, mörkgröna blad behöver normalt lägre ljusnivåer än växter med små, bleka blad. Se till att din anläggning inte är utsatt till kallt drag eller till den varma, torra luften från värmare.

•Water din anläggning när ytan av komposten är torr men innan det drar sig undan från sidorna av potten. Använda kranvatten som får stå i 24 timmar så att alla klor har avdunstat bort. Tillåta något överflödigt vatten rinna bort och inte har din tropisk växt på ett tefat som poolade vatten kommer vatten-log smutsa och kväva sina rötter. Dimma tropiska växter varje dag och torka bladen rent en gång i veckan med en fuktig trasa.

•Fertilize din anläggning varannan vecka under de varma månaderna av året med en balanserad flytande gödselmedel framtagen för krukväxter. Minska till en gång i månaden under de kallare månaderna och inte gödsla alls för tre månader under vintern. Många krukväxter ange en vilande fas i kalla förhållanden och behöver inte matas.

•Pinch de viktigaste växande tips för din tropiska anläggning när det är så hög eller så länge du vill att det ska få. Använda en steril vass kniv eller sax för att beskära bort någon vanskapt grenar och ta bort gamla löv.

•Montera-pot din tropiska anläggning när den är helt bundet till potten eller har blivit framtung. Använda en pott en storlek upp från originalet eftersom för mycket jord runt rötterna uppmuntrar vatten-loggning. Plantera i en torvbaserade kompost som är lite surt att efterlikna tropiska förhållanden. Stör inte rötterna till din anläggning medan omplantering.

Tips & varningar

  • Tropiska arter tjänst även temperaturer och bör skyddas för gungor på mer än 20 grader Fahrenheit. Överge windows tropiska växter på vintern.
  • Spola ut mineraler som bygger upp i marken genom blötläggning din tropisk krukväxt med en dusch i fem minuter en gång om året.