Hur gör jag odla sockerrör i Florida?

Hur gör jag odla sockerrör i Florida?

Sockerrör är en tropisk gräs hemma i Asien med höga segmenterade stjälkar som liknar bambu. Tre sorter av sockerrör odlas för tugg, socker kristaller och produktion, med tugga sorten är vanligaste för bakgård växer och konsumtion. Florida, USDA härdighet zoner 9 och 10, är väl lämpade för odling av sockerrör. Plantera frö käppar köpt från en ansedd återförsäljare i mitten av September, och ge dem rätt nivåer av fukt temperatur, jorden näringsämnen och ljus.

Instruktioner

•Välj en plats för plantering utsäde käppar som får full sol för minst åtta timmar per dag. Undvika partiell skugga av byggnader och staket, som kommer att kraftigt bromsa sockerrör tillväxt. Om du vill maximera trädgården utrymme, interplant det med vinstockar grönsaker som squash, gurka.

•Cultivate jord på djupet av 12 inches innan plantering sockerrör, som sitt rotsystem blir omfattande och djup. Jorden måste vara rik på näringsämnen och väldränerad; översvämningar eller samla vatten orsakar utsäde käppar att ruttna snabbt. Ändra lerjord med lika delar torv, sand och organisk kompost att förbättra dränering och ge tillräcklig kväve. Om din jord är lera, kan det vara bäst att plantera sockerrör i en upphöjd bädd av dessa material, kantad av betongblock eller giftfritt trä virke innehåller smutsa.

•Håll utsäde käppar sval och fuktig tills du kan plantera dem, mer än två veckor efter köpet. Varje frö sockerrör ska ha fem eller sex växande knoppar, eller noder. Skär längre bitar i 2 - till 3-fots längder om det behövs. Gräva ett dike, 5 till 7 inches djupt med en trädgård hoe avstånd rader 4 10 fötter apart.

•Ställ in utsäde käppar på längden i raderna. Varje käpp bör överlappa mitten av nästa sockerrör att skapa enhetliga tillväxt för längden på raden. Täcka käppar med 2 till 4 inches av smuts och klappa det ner ordentligt med händerna. Vatten generöst efter plantering och hålla jorden jämnt fuktig tills skotten dyker upp i cirka tre veckor.

•Fortsätt vattnas en gång i veckan och odla varannan vecka för att tillåta ett omfattande rötter system att växa fritt i lös, väldränerad jord. Oroa dig inte om sockerrör skott dödas av enstaka vintern frosten i Florida. Underjordiska rötterna kommer att växa sig starkare och käppar kommer resprout. Gödsla varannan månad uppgå till ett pund av gödselmedel per 10 fot på rad. Gödsla inte efter mitten av juli, eller sockerhalt i stjälkarna minskar.

•Harvest käppar någon gång i November. Skär stjälkarna nära marken med sekatörer eller en vass kniv. Lop av gröna stjälken, att hålla socker-koncentrerat nedre del. Skär i det här avsnittet i små bitar för tugg eller squeeze för sirap.

•Replant käppar från början vart femte år när sockerproduktion börjar sjunka. Vissa sorter måste bytas ut förr.

Tips & varningar

  • Plantera sockerrör som en lång trädgård gränsen, där det kan ge ett vindskydd för andra planteringar.
  • Inte växt sockerrör längs trottoarer och uppfarter eftersom det har en tendens att floppa över växer att mogna höjd. Det har också vassa blad som kan repa förbipasserande.