Hur gör jag odla paprika inomhus under vintern?

Hur gör jag odla paprika inomhus under vintern?

Växande peppar växter inomhus under vintern är fördelaktiga över vänta till våren för att plantera dem i trädgården. Peppar växter är faktiskt en perenn, men ofta vuxit som en årlig i trädgården eftersom de inte kan överleva kalla vintermånaderna. Därför växer paprikor inomhus under vintrarna kan du njuta av färska, egenodlade paprikor året runt, och växter kräver mindre gödsel och vatten, vilket gör dem en sorglös växt. Små frukter paprika habanero, cayenne och jalapeno fungera bäst för inomhus växande.

Instruktioner

•Grow inomhus peppar växter i en lera eller plastbehållare som är två gånger större än jordklumpen. Behållaren ska ha dräneringshål för att undvika rotröta.

•Fyll behållaren halvvägs med krukväxtjord. Peppar växten i behållaren och fyll i resten av vägen med mer krukväxtjord. Packa försiktigt runt basen av växten.

•Water peppar plant väl efter plantering. Håll det vattnas varje dag för att hålla jorden fuktig men inte blöt. Vatten tills det tar slut i botten. Behållareväxter tenderar att torka ut snabbare än när den odlas i trädgården, så håll det vattnas och inte låta jorden torka ut.

•Ställ in behållaren i ett soligt läge. Ett åt öster fönster fungerar bäst för att tillhandahålla den nödvändiga belysningen för en pepparväxt. Hålla växten av fönsterbrädan eller kall fönsterrutan under vintermånaderna kan döda anläggningen. Tillräckligt ljus kommer att resultera i spinkig växter med minskad frukt. Peppar växtens blad kan bli gula medan det anpassa sig till inomhus ljusförhållanden. Om det behövs under mindre solig vintermånaderna, snöra växten under lysrör.

•Förse varma, fuktiga förhållanden avgörande för peppar växter som odlas inomhus. Plats i ett kök, solen-rummet eller vardagsrum där temperaturerna är mellan 60 och 70 grader F. uppsättning behållaren på en sten-fodrade vatten bricka som är fylld till hälften med vatten, är noga med att inte låta behållaren sitta i vatten, vilket kan resultera i rotröta.

•Fertilize peppar växt ungefär två veckor efter planteringen så att rötterna blir väletablerade, som hjälper till att undvika roten burn från gödselmedel. Använd ett gödselmedel som är högre i fosfor (den andra siffran på behållaren gödningsmedel) än kväve, som 5-10-10. För mycket kväve resulterar i mer bladverk och mindre frukt. För bästa resultat, Använd ett vattenlösligt gödningsmedel och tillämpa en gång per månad, vattning i väl efter varje program.

•Kontrollera peppar växten regelbundet för vanliga skadedjur såsom vita och bladlöss. Om växten blir angripet, flytta från andra växter så att skadedjur inte sprids. Behandla växten genom besprutning med en mild insektsmedel tvål på lokala trädgårdsskötsel butiker.