Hur gör jag göra Bentwood spaljéer, bersåerna & Gates?

Hur gör jag göra Bentwood spaljéer, bersåerna & Gates?

Om du tittar innanför väggarna i gamla romerska boningar från London i arkeologiska utgrävningar, kommer du se att de är sammansatta av bentwood pinnar som har vävt samman till formuläret väggar. Dessa väggar var putsade med lera i en teknik som kallas "trä-och-lera." Bentwood pinnar har använts i att bygga strukturer som sträcker sig från hem för spaljéer, bersåer och grindar från antiken till modern tid. Även om metallurgiska förskott har orsakat jordbrukare och husägare att i stort sett ignorera användning av bentwood strukturer, kan du ge ditt hem trädgård ett rustikt utseende genom att införliva bentwood konstruktion i ditt landskap.

Instruktioner

•Utforma din arbor, utfärda utegångsförbud för eller spaljé innan du börjar att bygga genom att rita mönstret på papper och uppskatta måtten. Mätningarna som design kan vara inexakt för ett mer rustikt utseende.

•Dra på läderhandskar för att skydda dina händer medan du arbetar.

•Trimma lemmar, blad och rankor från grenar, vinstockar och polacker som du tänker använda. Gnugga bitar med dina handskar att polera ytorna. Detta gör trät lättare att arbeta med.

•Kapa varje upprätt pol till rätt längd med en beskärning såg. Använda 2 stolpar för en grind, 4 stolpar för en berså och 1 till 2 skenor för en spaljé.

•Pound ena änden av varje PVC rör stycken med en hammare att slå samman dem till spetsiga stakes. Placera insatserna över marken på den plats där du vill dina stolpar att sitta. Sedan pund PVC insatserna till marken med klubba så att deras toppar knappt hålla sig ovanför jordens yta.

•Sätt de trä stolparna i PVC pipe i marken.

•Kapa vertikala stolpar till rätt längd för en berså. Lyfta dessa poler till topparna på stolparna och spika dessa bitar på plats med 1/2-tums spik. Tack pilgrenar över arbor toppar med sheetrock naglar. Väva grapevine eller kaprifol mellan pilgrenar.

•Skapa en grind genom att skära fyra pilgrenar till rätt längd för bildrutan. Spika dessa fyra grenar tillsammans med 1/8-tums spik. Sedan tack pilgrenar upprätt mellan toppen och botten av grinden ramen med sheetrock naglar. Väva vinstockar mellan grenarna till skapa en grind. Hänga utfärda utegångsförbud för från trä stolpar av binda dem med tråd.

•Weave pilgrenar mellan stolpar bildar en spaljé. Fyll i områdena mellan pilgrenar med vinstockar.

Tips & varningar

  • Bentwood strukturer allmänt varar inte särskilt länge. Som strukturer ålder, måste du skydda träet på plats med jämna mellanrum med sheetrock naglar. De flesta bentwood strukturer senaste mindre än 5 år innan det måste bytas.