Hur fungerar Spray på en Köksblandare?

En köksblandare har en pip och två handtag för att ändra flödet och temperaturen i vattnet. Vissa kranar har också en mer användbar och mångsidig funktion--sprutan. Denna spruta är en bilaga som sköljer frukt, rensar krukor och hjälper till att tvätta kastruller. Några enkla delar och vissa fysikens lagar hjälper det fungera felfritt.

Spruta drift

En spruta fungerar genom en utlösningsmekanism, till skillnad från kranen som har ett handtag knopp mekanism. När du sänka spruta avtryckaren, öppnas ventilen inuti sprutan huvudet tillåter vatten att flöda genom pipen huvudet och i diskhon. När du släpper handtaget, ventilen stänger och flödet stannar. Detta möjliggör mycket enkel operation och total kontroll över vattenströmmen, vilket är viktigt i en mobil sprutan huvudet.

Spruta VVS

Sprutan fäster vid basen av kranen och krokar i kranen är viktigaste VVS linje. Med andra ord fäster sprutan samma rör och vikar att tjänsten kran pip. Men gör det man genom en viktig del som kallas omkastare. En cylindrisk del, den innehåller en enkelriktad ventil som leder vatten till sprutan huvudet. Utan omkastare, spruta, skulle inte få en vattenförsörjning alls.

Fördelare och sprutor

När kranen är på är sprutan också på. Likaså, om du stänger av vattnet, sprutan fungerar inte. Detta beror på att vattnet rinner upp in i kassetten och sedan tillbaka till den sprutan omkastare innan du reser genom sprutan slangen och i sprutan huvudet. Detta förhindrar sprutan mata ut vatten medan kranen är avstängd. Det gör också kranen för att blanda kallt och varmt vatten till varmt vatten för sprutan huvudet. Detta är inte sant av utdragbar spruta huvuden, emellertid. De fungerar olika.

Utdragbar spruta kranar

En utdragbar spruta kran kombinerar pip och spruta i en enhet i stället för en fristående sprutan huvudet på sidan av kranen. Sprutan huvudet har en serie av munstycken, som en spruta bifogad fil och en pip öppna allt i samma enhet. En kontrollknapp växlar vattenflödet från pip öppning till munstyckena orsakar antingen en ström eller spraya vatten. En slang kopplad till basen av kranen kan hela pip huvudet att dra ut från basen, precis som fristående sprutan.