Hur fungerar solfångare som värmer pooler?

Hur fungerar solfångare som värmer pooler?

Swimming pool ägare i svala klimat och andra som gillar att simma utomhus för månader av året kan värma poolvattnet med en värmare. Det finns många alternativ för uppvärmning, men en av de mest energieffektiva, i denna tid av hållbarhet, är poolen varmt vatten solfångare. Tekniken är extremt energieffektiva, som kräver nästan ingen kraft att köra, och the solfångare kan värma din pool i år på grund av hållbarheten av tekniken.

Solfångare

Solfångaren är ett rutnät av rör genom vilken vatten cirkulerar samlar värmen från solen som överförs från solfångare yta orienterad mot solen. Samlaren är ansluten till en krets av rör och tankar som cirkulerar varmvatten till poolen och svalare vatten från poolen.

Pump

Pumpen är beläget nära vattenintaget från poolen, och maskinen skjuter vattnet genom ett filter, the solfångare och slutligen leverans rören till poolen. Pumpen skapar en form av värmepump, överföra värmeenergi från ett medium till ett annat genom vattencirkulation.

Leverans

Uppvärmd vattenförsörjningen sträcker sig från solfångare utflödet, genom en serie av ventiler, till en valfri extra värmare för ytterligare uppvärmning, och slutligen till poolvattnet. Det uppvärmda vattnet färdas genom leverans, förbi en outlet tee som används av en pump till förbifartsleden Solfångaren när vattnet är varmt.

Pool

Vattnet i poolen är effektivt en solfångare, också. Poolvattnet samlar energi från solen och det uppvärmda vattnet naturligt stiger, vilket tvingar kallare vattnet ner mot botten av poolen. Den naturliga uppvärmning processen kan användas att utöka kretsen av vatten genom den samlande solsystemet. Vattnet samlas, uppvärmd, och återvände till poolen med fysiken av konvektion och distribution av värme, vilket skapar en framdriva kraft.

Returnera

Vattnet från poolen returnerar genom returen kör, genom pump och filter, genom en serie av ventiler används för att kringgå eller öka flödet av vatten genom solfångare, och slutligen att linjen av solfångare där vattnet värms upp igen.