Hur fungerar fotosyntesen hos växter med lila blad?

Hur fungerar fotosyntesen hos växter med lila blad?

"Fotosyntesen är utan tvekan den viktigaste biologiska processen på jorden," konstaterar Dr Devens vindstöt, professor i kemi och biokemi vid Arizona State University. Växterna använder fotosyntes för att syntetisera mat. Så bidra växter till att upprätthålla livet på jorden genom att släppa syre och förbrukar koldioxid. Inte alla växter med bladen är gröna. De färger som de uppvisar, som lila, visas som sådan på det sätt som de utför photosynthetic processen.

Fotosyntes

Trädgårdsmästare kan mata växter näringsämnen och ge dem vatten, men växter fortfarande få sin energi från solen. Under fotosyntesen, växter absorberar energi solens energi och använda den för att producera föreningar såsom socker och kolhydrater. Växter lagra dessa föreningar, och använda dem senare för att producera energi. Detta liknar hur kroppen fungerar när den lagrar kolhydrater att framtida energiförbrukning. Fotosyntes har djurlivet eftersom växter förbrukar koldioxid och släppa livgivande syre.

Växten färger

Färger i en strimma av solljus påverkar hur växter genomgå fotosyntes. Varje våglängd har en annan färg. Du kan se dessa färger när du peer i ett prisma. Växter som innehåller ett överflöd av klorofyll visas grönt eftersom de har ett överflöd av klorofyll. Detta pigment reflekterar grönt. Andra växter, som morötter, absorbera violett och blått ljus. De återspeglar gul, röd och andra färger som du ser i Cartooned växter. Lila växter har en speciell pigment som gör att växterna visas lila.

Lila färger

Alla lila växter, inklusive dem med löv, innehåller ett överflöd av antocyaninfärgning. Detta pigment orsakar dessa växter att återspegla färger såsom rött, lila och blått. Det finns mer än 300 typer av antocyaniner. Lila växter innehåller vanligen ett tiotal av dessa typer. Växter som innehåller antocyaniner lagra föreningen i deras yttre lager. Detta förklarar varför vissa lila grönsaker förlorar sin lila färg när du tillagar dem.

Lila växter

Lila växter finns i alla delar av naturen. I köket, kockar serverar välsmakande bladgrönsaker såsom lila kål och servera dem med måltider. Trädgårdsmästare plantera lila blommor som violer och syrener. Lila vilda blommor pryder sluttningar och ängar. Den fantastiska blazing star perenn, exempelvis löneförhöjningar från dess gröna omgivningar och pryder landskapet med dess lysande lila blad.