Hur fungerar en venetiansk Blind

Kort historik

St. Peter's Church of Philadelphia var en av de första byggnaderna att använda persienner för att täcka sina fönster 1771. Det var dock 1767 när persienner började bli ett känt namn i USA. John Webster London börjat använda sig av persienner i USA. 1787 gjordes en målning av jalusier konstnärligt av J.L. Jerome Ferris under titeln "Besök av Paul Jones i författningskonventet." Sedan dess har dessa persienner har vunnit popularitet, och användes även på Independence Hall av Philadelphia vid undertecknandet av Självständighetsförklaringen.

Vid sekelskiftet 1900-talet började stora byggnader i USA använda persienner, varav en var RCA byggnaden av Rockefeller Center. Fram till nu används jalusier allmänt.

De ursprungliga persienner var gjorda av tyg. Som år gått, men har de material som används för mörkarna utvecklats. Nu, dessa fönster beläggningar kan komma i olika typer av material inklusive vinyl, trä, bambu- och även.

Fixturer

Persienner är gjord av lameller av tyg, trä, vinyl eller metall som placeras vågrätt ovanpå varandra. Strängar eller sladdar ansluta lamellerna så att de kan vara aktiverad eller roteras. En sträng används för att höja eller sänka mörkarna, och en annan för att vrida lamellerna så hänrycka av ljus från utsidan kan kontrolleras. Vanligtvis, placeras en metall eller plast bit i det övre hörnet på persienner. Denna struktur är betydande, eftersom detta hjälper till att lätt svarvning av lamellerna. Sladdar kan dessutom placeras, passerar genom facken i varje spjäla. Dessa sladdar aktiverar lamellerna för att vikas när blinda höjs.

Lister av persienner kan roteras runt 180 grader. När roteras, kan lamellerna överlappa med en av sidorna inför inåt. Lamellerna kan öppnas helt, öppnade lite eller stängd helt genom att dra sladdar fäst vid den. Mängden ljus som kan passera genom facken styrs genom att vrida binder med rep.

Lamellgardiner

Inte alla jalusier placeras horisontellt. Det finns också persienner som är vertikalt ordnat. Vanligtvis, är dessa persienner gjorda av en plast som har en viss tjocklek. Dessa persienner är ofta hängde i dörröppningar i stället för på windows.