Hur fungerar en skördetröska?

Hur fungerar en skördetröska?

Historia av skördetröskan

Namnet "kombinera" kommer från en kombination av skörd, tröskning och korn rengöring funktioner i en enda maskin--skördetröskan. Innan jordbruks-utrustning att skörda stora grödor uppfanns, var skörd grödor av korn arbetskrävande och tidskrävande. Första arbetarna hade att skära säden med en lie eller långskaftad skärande verktyg. Därefter kom tröskning, när den avskurna stjälkar av korn var slagen för att skilja kornet från vetet. Slutligen, säden hade rengöras av skräp och gjort redo för fräsning. Varje steg av skörden krävs många timmars arbete, och gjorde det svårt för små gårdar att gå ihop.

Lättnad kom ca 1784 med uppfinningen av tröskverk av skotten Andrew Meikle. Dessa häst eller ånga drivna maskiner matades skär stjälkar av säden för hand, och automatiserad separation korn från vetet av. Maskinerna var så mycket mer effektiv än tröska för hand att lantarbetare ersattes av maskiner i stora skaror, som var delvis ansvarig 1830 för Swing upploppen i Storbritannien. Mekanisering av gårdar bidrog också till migration av befolkningen från landsbygden till städerna, eftersom gården operationer krävs mindre arbete och stöttat långt färre arbetstagare. Mekaniseringen pressa dessutom mindre företagen att konkurrera med växande antal kommersiella jordbruk verksamhet med stora budgetar och bästa utrustning och idag betydligt färre gårdar producerar mycket mer livsmedel och jordbruksprodukter än 200 år sedan.

Skörda grödan

Den moderna skördetröskan är på många sätt liknar de första Tröskmaskiner. Skördetröskan är lite som ett transportband som tar i stjälkar av korn och kör dem genom en serie processorer. Först är för att möta grödan huvudet som använder ett par gröda delare till tratt axlar av säd i skördetröskan. Olika typer av spannmål kräver olika sidhuvuden, och de kan varandra och anpassade. Huvudet skjuter stjälkar av korn i ett roterande hjul, kallas en pickup hjul, som är uppträdda med barer och tänder att greppa grödor. Pickup rullen puttar stjälkarna skäras i rätt position av skärstång, som kör bredden på skördetröskan precis bakom ratten.

Tröska säden

När grödan är skuren, tar ett transportband grödan i en tröska trumma. En tröska trumma kan konfigureras och utformade på olika sätt att passa vissa grödor, och en viss mängd annat akademiskt arbete har gått in i mönster som ger mer ätbar produkt och mindre agnar och skräp. Den grundläggande idén är oförändrade från arbetarna som tröskning för hand för 200 år sedan--slå stjälkarna så att säden och sålla det från vetet. Konceptet har ändrats för att skörda alla typer av andra grödor, som majs och ärtor. Säden faller genom en sikt och har samlats i en tank, medan axlarna och andra agnar transporteras på ett transportband kallas en halm walker, och tappade bakom skördetröskan som den flyttas. Vetet att återgå till jorden hjälper till att behålla de jord näringsämnen som behövs av gröda år efter år. Skördetröskan kan också anslutas till en balning maskin, som rullar halmen till balar som ska användas på andra ställen på gården.

Efterbehandling skörden

Slutligen, när tanken hålla färdiga säden är full, en trailer är drog upp till sidan av skördetröskan och laddad med korn så kombinera kan fortsätta skörden. Du kan nu se hur skördetröskan måste ha bytt jordbruk när den infördes. I 1900, 38 procent av arbetskraften i USA höll jordbruket jobb, men 100 år senare, endast 3 procent av amerikanerna arbetade i jordbruket.