Hur fungerar en patron kran

Hur fungerar en patron kran

Kranen, om badrum eller kök, har en patron som styr vattenflödet, temperatur och övergripande hanteringen av kranen. Denna patron är inne i handtaget och det är en av de viktigaste delarna. Utan den är det omöjligt att anpassa vattnet till rätt temperatur. Ofta ofta byts ut för att reparera läckor, också.

Design

Kassetten själv är gjord av två cylindrar att keramiska skivor med mycket plana ändar som passar perfekt tillsammans bildar en ogenomtränglig barriär. Denna barriär bryts av en serie hål. Hålen är ventiler som låt vattnet flöda genom patronen och in i ditt badkar eller sjunka. Dessa hål är avskild och rada inte upp när handtaget på kranen är inställt läge off. Men när vände sig till vänster eller höger, hålen linje upp och tillåter vatten att passera genom.

Operation

Eftersom de keramiska skivorna är vatten tät, är det logiskt att hålen inte rada upp när handtaget är stängd. När skivorna slår emellertid, måste hålen justera så att endast tillåta hot, bara kallt eller en varierande blandning av både genom kranen. Hålen öppna bredare på varmvatten sida när handtaget vänder mot de heta indikatorerna, och vice versa när vände sig mot kylan. Detta är hur patronen hjälper till att ge rätt temperatur vattnet.

Församling

Patroner finnas inuti kran handtag, rakt under motorhuven eller kupol locket och muttern. Dessa delar rum tryck mot patronen, pressas upp mot omkastare och förhindra patronen från poppar ut från basen på grund av vattentrycket. Några patroner skruva i kranen kroppen med tre vertikala skruvar synlig från toppen av patronen. Andra göra använda av ett klipp, som innehar patronen i kranen kroppen. Var och en ger motstånd, tvingade kassett mot omkastare inlopp hålen och bildar en vatten tät tätning.

Ersättning

Varje kassett är gjorda för att passa din specifika modell av kranen. Form, storlek och alla dimensionerna måste vara en perfekt matchning för din fixtur, annars patronen inte fungerar ordentligt. Det helt enkelt kommer inte Skjut på plats korrekt och därför inte kommer att göra kontakt med omkastare att bilda den vattentät förseglingen. När du byter ut patronen, först kontrollera du har rätten en, sedan ta bort handtag, bonnet, Fästmuttern, klipp eller patron skruvar. Slutligen, ta ut det gamla och infoga en ny.