Hur fungerar en nyckel Maker?

En Original nyckel behövs

För en nyckel maker att göra en tangent, måste du först ha en original nyckel eller nyckel design att kopiera. Originalet är in i den viktiga kopiatorn (eller programmerat om nyckeln är nya) för den viktigaste tillverkaren att duplicera.

"Känselspröt" spåra ursprungliga

Viktiga beslutsfattare har en komponent som kallas en "känselspröt". Denna avkännarmätinstrument kan vara en mycket känslig metall eller plast stav som nära spår-- eller känns--konturerna av den ursprungliga nyckeln (ett original nyckel kan göras med en elektronisk avkännarmätinstrument). Den information som erhålls av avkännarmätinstrumentet är foder tillbaka in i maskinen för bearbetning av mekanismen.

En ny nyckel skärs

När avkännarmätinstrumentet har spåras ursprungliga, fräsen är redo att reproducera utformningen av nyckeln (i vissa maskiner, denna process kan ske samtidigt med känsla processen, producera ett snabbare resultat). När klippaggregatet passerar över den tomma nyckeln, görs ett antal nedskärningar av en roterande klippa ansikte (vissa mer avancerade maskiner kan använda lasrar för denna process). Spetthylsan flyttar över hela längden på den tomt nyckel, producerar en exakt kopia av den ursprungliga fysiska eller elektronisk nyckeln; denna kopia kan sedan in i en lock eller tändning växel och vände för att aktivera unika tumbler kombinationen inom.