Hur fungerar en lampa elektriska ledningar?

Edisons upptäckten av korrekt elementet för glödlampan tog hundratals försök innan han slutligen fick det rätt. I själva verket är sin grundkonstruktion så elegant att inte förrän nyligen har designen ändras för den gemensamma hushållet lampan.

Glödlampor

Moderna glödlampor alla innehålla en glödtråd oftast tillverkade av volfram. När en elektrisk ström passerar genom denna glödtråden, lyser det. Motståndet av materialet är sådant att elektronerna i materialet bli så upphetsad att kollisioner av molekylär elektronerna orsaka dem att avge ljus och värme. Det är därför de flesta ljus sockets är tillverkade av metall eller hög temperatur plast som tål höga temperaturer.

Den nya lampan CFL

Kompakt lysrör eller lågenergilampor är senaste till slå till marknaden som en energibesparing enhet som har gjort en enorm inverkan på konsumentmarknaden. Dessa miniatyr fluorescerande lampor innehåller ingen glödtråd. När elektriska strömmen är påslagen, antänds gas inuti slutna spiral tuben. Gasen blir upphetsad från elektrisk energi och ljus utsänds. Mycket lite värme, jämfört med glödlampa, släpps. Detta är en av orsakerna till den hög effektivitet betyget på den nya typen av glödlampor. Även om alla lysrör innehåller kvicksilver, en cancer orsakar agent, konstruktionen är mycket styv och som korrekt avfallshantering följs, CFL är mycket säker för konsumenten.

Överledning av elkraft till lampan

Alla lampor har två primära ledningar som leda elektricitet till lampan. Om det är den glödande eller CFL typ, den manliga kontakten har två huvudsakliga anslutningar: varmt eller 120 volt sidan och den neutrala eller malda sidan. Den varma sidan av den rektangulära stift är den faktiska nuvarande redovisade dirigenten och en som kan ge dig en chock. Detta är den potentiella sidan av el. Den neutrala eller malda sidan av kontakten är returkanal för den elektriska kraften. Eftersom all el måste ha en väg att flöda. Neutrala är också knutna till jorden marken för säkerhet.

Kabeln och dess många trådar

Om du har någonsin tittat på en lampa sladd eller tråd, kommer att du notera att kopparledaren består av många små delar av tråd. Elektricitet reser faktiskt på ytan av ledaren och inte inuti kabeln själv. Tänk på det som vatten i ett VVS rör. Vatten färdas på insidan av förslutna röret för vattenflödet. Elektricitet reser på utsidan av vattenpipa och lämnar insidan ensam. Tvinnad tråd har en stor yta när man betänker det faktum att alla de små delarna har en hel del utvändiga yta att bedriva el. Med andra ord en hel massa små rör som El kan resa på utsidan av och flöde från potentiella sida 120 volt genom glödlampan och tillbaka till neutral eller malda sida.