Hur förmå lång dag blommande växter

Hur förmå lång dag blommande växter

Botanister klassificera lång dag blommande växter som växter som kräver en mörk natt kortare än en kritisk längd att producera sina blommor. Även om de är traditionellt kallas lång-dag växter, är det korta natten som är viktigt. Tröskeln för blommande varierar från växt till växt, med några blommande när nätter är kortare än 12 timmar och andra som kräver nätter kortare än 8 timmar. När du växer växter inomhus, kan du inducera blomning i lång-dag växter även under vintern--när dagarna är för kort--med hjälp av artificiell belysning.

Instruktioner

•Placera din växter nära ett fönster som tar emot direkt solljus under dagen.

•Titta på växterna i morgon och kväll och Obs tiderna när plantorna börjar ta emot direkt solljus på morgonen och sluta ta emot direkt solljus på kvällen.

•Lägg till upp hur många timmars ljus anläggningen får under en typisk dag. Subtrahera detta från anläggningens krävs dag längd, om du vet det, att hitta hur många timmar av extra belysning du behöver för att inducera blomning. Om du inte vet den dag längd som behövs för blomning, anta att det är 16 timmar.

•Ställ upp lysrör ca 12 inches ovanför dina växter. Dessa ger ett bättre utbud av ljus färg än glödlampor och även producera mycket mindre värme så de inte kommer att bränna växterna.

•Aktivera lysrör i slutet av perioden solljus för numrera av timmar av kompletterande belysning du beräknat som behövs för att inducera blomning.

•Upprepa den kompletterande belysning dagligen tills plantorna Visa blomknoppar. Beroende på vilken typ av anläggning, en lång dag kan vara tillräckligt för att inducera blomning eller du kan behöva ange veckor av extra belysning.

Tips & varningar

  • Enligt University of Michigan är ett annat sätt att inducera lång dag blommande växter att ge 4 timmar av ljus i det röda spektrumet under mitten av natten, oftast från kl till 2 a.m. i kommersiella inställningar. Glödlampor ger rött ljus och är billigare än de lysrör som du vill använda för att utöka dagen.