Hur flyttar jag en husbil?

Hur flyttar jag en husbil?

Flytta ett tillverkade hus kommer att kräva en klass A körkort och tillgång till en stor lastbil. Du kan förbereda den tillverkade hus för att flytta som kommer att spara en hel del pengar. Många människor kommer att flytta deras tillverkade hus, tillhörigheter och allt, medan andra köper ett tomt hus att gå vidare till deras lott.

Instruktioner

•Förbered insidan av tillverkade huset för flyttningen. Ta några glas armaturer ner och placera dem på golvet, helst i en heltäckningsmatta område. Tejpa den skåpdörrar stängt och ta ner allt hänger på väggen eller i taket.

Om du flyttar dina tillhörigheter inne i huset, Tänk på alla höga möbler fastställs platt på golvet och elektronik är också placerade i området där du kan skydda dem. Du kan använda saker som soffan kuddar och filtar till pad och skydda värdesaker såsom TV-apparater och elektronik.

•Ta bort alla Golvsockel. Om du planerar att spara lister för att återanvända på nya platser, kan du tryggt transportera det inne i huset. Koppla bort verktygen. Var noga med gas, vatten och El är avstängd vid källan innan du försöker koppla bort dem från den tillverkade hus.

Under den tillverkade hus måste du bestämma axel och däck krav. Många av dagens tillverkade hus har flyttbara axlar och tungor där trailern faktiskt krokar till lastbilen. Dessa måste installeras om lastbilschaufför har vanligtvis krävs verktyg och utrustning för att göra detta.

Du måste också kontrollera för varje surrningsbeslag remmar och ta bort dem innan huset är kapade upp för däck och axlar. Dessa är vanligtvis lindade runt bildrutan i en husbil och nedgrävda i marken. Den enklaste metoden att ta bort dem är att använda tenn snips för att klippa 2" bred remmen som ansluter den tillverkade hem till ankare. Ersättning remmar kan köpas från någon tillverkade hem återförsäljare. Det är mycket säkrare att ersätta ankare och remmar än att återanvända dem.

•Ta bort någon blockering från under den tillverkade hem. Blocken är vad hålla en tillverkad hem nivå. De måste tas bort innan lastbilen kan säkert dra den tillverkade hem.

Okulärbesiktiga den tillverkade hem för att se om det finns något, som en veranda eller en parabolantenn, som måste tas bort. Taket luftkonditioneringar måste ha fyra panelerna bort för transport. Kontrollera telefonsladden kopplas också.

Tips & varningar

  • Om du har några tvivel om du kopplar bort verktyg, anlita en professionell.
  • Tillverkas bostäder movers kan kontrakteras göra allt utom insidan av huset.
  • Var försiktig under den tillverkade hem. Spindlar älskar mörka områden.
  • Vissa stater och län kräver tillstånd och releaser innan ett tillverkade hus kan flyttas.
  • Försök inte att flytta en dubbel bred eller större husbil utan professionell hjälp.