Hur får man tomat fläckar ur mattan

Hur får man tomat fläckar ur mattan

Middagen var på väg längs fint, tills den hamnade på golvet på något sätt. Nu försöker din kulinariska mästerverk låna ut sin aromatiska prakt till mattan i form av en ganska fula tomat fläck. Om företagets på långt och huvudrätten ockuperar utrymme i vardagsrummet, misströsta inte; Det finns enkla sätt för att åtgärda detta problem. Svåraste kommer att förklara hur mattan fuzz fick in kyckling cacciatore.

Instruktioner

Flera enkla förslag

•Spray WD-40 på fläcken och försiktigt badda det upp med en ren trasa. Arbeta från utsidan av fläcken till centrum så att inte sprida det vidare; När tomat fläcken inte längre visas, Använd en ren, fuktig trasa för att skölja området. Täcker området med bakpulver för att dra fukten ut från mattan och absorberar lukt. Dammsuga upp bakpulver när området är helt torr.

•Mix en del väteperoxid till tre delar vatten. Använd 3 procent väteperoxid och inte industriell styrka typ frisörer använder. Tillämpa lösningen på en ren trasa och försiktigt badda området rent, arbetar utifrån och in. När fläcken är borta, placera en fläkt i närheten för att hjälpa området torkar snabbt.

•Pour en liten mängd club soda på fläcken och låt det dra i 5 till 10 minuter. Se till att mattan är endast lätt fuktad och inte mättade så att inte skada den. Badda området försiktigt med en ren trasa och upprepa vid behov tills fläcken är inte längre synlig.

•Drizzle maträtt tvål lätt över det färgade området och låt det sitta i 10 minuter. Gnugga fläcken försiktigt med isbitar och blot upp någon fukt med en ren, mjuk trasa. Täcka området med bakpulver tills det är torrt och vakuum det upp.

Tips & varningar

  • Testa ett dolt område av matta för colorfastnessen innan du använder väteperoxid.