Hur får man stank av en madrass

Hur får man stank av en madrass

Om du sover på en secondhand madrass, ditt husdjur hade en olycka på sängen eller har du en mold fråga, kan din madrass inte hjälpa dig att få en god natts sömn. Lukten kan vara att hålla du upp på natten. Oroa dig inte, du kan bli av med de flesta madrass luktar. Om ett särskilt förfarande inte effektivt tar bort lukt, prova en annan.

Instruktioner

•Var madrassen utomhus i solen om mögel växer ovanpå den. Mögel är sannolikt källan till lukten. Borsta bort när det torkar med en liten hand kvast eller vakuum det upp. Om mögel är kvar, tillverkad torka madrassen rengör med en trasa och rengöringsmedel av 1 del gnugga alkohol och 1 del vatten. Upprepa för den andra sidan. Torka madrassen helt i solen i fyra till sex timmar på båda sidor för att föra den tillbaka inomhus.

•Lift upp madrassen och strö bakpulver eller Borax på box våren. Ställ in madrassen ovanpå och lämna den där på obestämd tid, rekommenderar University of Kentucky, sedan strö bakpulver eller Borax på madrassen. Nästa dag, Dammsug bakpulver eller Borax på madrassen. Bakpulver och Borax absorberar effektivt lukter.

•Liberally strö kattsand under och ovanpå madrassen. Efter en vecka, vakuum kattsand eller borsta det in i en soppåse.

•Pour ren vit vinäger i en sprayflaska och dimma madrassen. Efter det torkar helt, vända över madrassen och upprepa på andra sidan. Vinäger är också effektiva för att avlägsna lukter.

•Använd en kommersiell produkt för att bli av pet eller urin luktar om ättika eller bakpulver inte hjälpte. Använd produkten som anges på etiketten.

• Rengör madrassen med en djup rengöring extraktion maskin används ofta för mattor. Använda klädsel fastsättning och djup-Rengör madrassen per tillverkarens anvisningar. Efter madrassen torkar helt, vilket kan ta två eller tre dagar, vänds det och upprepa på andra sidan.