Hur får man spillt vin av Microfiber soffa

Ett glas vin till middag är härlig, om inte det hamnar på dina möbler. Vin är en surt fläcken som sätter snabbt och lämnar missfärgning som kan hålla en livstid om du inte agerar snabbt. Din första försvarslinje är kallt vatten. För enklaste bort, bör fläcken förbli våt om den är färsk. Ytterligare rengöring med rengöringsmedel kommer att ta bort resten av färg och lukt. Microfiber tyg är bra för tillbakadrivningen fuktig vätskor, men när vin blir in i tyget, du behöver mer än tvål och vatten för att helt ta bort den.

Instruktioner

•Pour salt på mycket färska fläckar. Detta kommer att suga upp mycket av vätskan och hålla fläcken från inställningen. Dammsug upp saltet eller skaka bort. Blot fläcken med kallt vatten för att få ut så mycket vin som möjligt.

•Pour 2 eller 3 droppar av flytande diskmedel och 1/2 kopp vit vinäger i en skål. Doppa en trasa i blandningen, och använda den för att skrubba fläcken. Skrubba båda sidor av artikeln om du kan. Låt blandningen för att sitta på fläcken fem minuter, sedan Fukta en ren trasa och använda den för att torka upp fläcken. Skölj och upprepa tills fläcken lyfts. Microfiber kommer wick bort lite vatten från början, så du måste verkligen mätta på webbplats för att börja lyfta ut vinet.

•Blot någon fläck som återstår med Kemtvätt lösningsmedel. Fukta ett hörn på en ren trasa och tryck det in i microfiber tills den börjar tränga igenom den naturliga fuktspridande egenskaper trasan och gnugga lätt över tyget. Ändra fläckar på trasan ofta, rewetting med lösningsmedel, och gnugga tills ingen fläck återstår.

•Se en pasta av syre blekmedel eller rengöringsmedel blandas med väteperoxid. Blot pasta på fläcken och låt det verka i fem minuter. Blot med en ren trasa och färskt vatten tills det har tagits bort.

•Soak en röd vin fläck i vitt vin. Det vita vinet håller röda från inställningen. Sedan gör en pasta av bakpulver och vatten. Tryck på klistra in på fläcken. Låt det tränga in och arbeta några timmar, fuktas den med vatten som det börjar att torka ut. Skölj av pastan.

•Använd alkohol torkar bort utfallsmärken från microfiber från ett vitt vin spill. Tryck på våtservetter i fläcken och fjäder ut kanterna med den fuktiga torkdukar. Vitt vin fläckar lämna en vatten ring och lukt, som bakpulver pasta kommer att bidra till att undanröja. Använd bakpulver och vatten klistra in efter att ta bort fukt ringen i microfiber soffan.