Hur får man plast rena i diskmaskinen

Plastföremål som koppar, skålar och lock tillverkas med "diskmaskin kassaskåp" plast är inte omöjligt att rena i diskmaskin. I själva verket det varma vattnet genereras i diskmaskin inte bara rengör, men också hjälper till att desinficera plast. När du inte kan få en plast objektet rena i diskmaskin är det oftast på grund av felaktig förberedelse av artikeln innan du vrida på cykel, inte använder de korrekta diskmedel rengöringsmedel redan existerande fläckar eller använda för mycket tvättmedel--områden av din rutin som du kan korrigera.

Instruktioner

•Skölj plast bitar innan du lägger dem i diskmaskinen. Sköljer förväg garantier att färgglada livsmedel som tomater och blåbär kommer inte att lämna fläckar eller härda på plast innan du börjar tvättcykeln.

•Öppna din diskmaskin dörren och dra ut den övre racket.

•Placera plasten i diskmaskin övre racket endast med den mat sidan--sidan av plast som hade mat på den ursprungligen--nedåt för att vissa att vattenstrålarna når den smutsiga ytor. Till exempel bör öppna ändar av skålar och koppar nedåt. Om du städning lätta objekt såsom lock eller små skålar, placera objekten mellan större objekt eller, om du diskmaskin rack har klipp, ClipArt-objekt i racket.

• Fyll diskmaskinen med ytterligare rätter och köksredskap som du normalt skulle. Häll i din diskmaskin tvättmedel, stänga dörren och slå på en standard- eller tvättcykeln. Om du arbetar med plast som redan har fläckar, lägga till en plast öka handelsagenten till diskmaskinen innan du stänger dörren.

•Vänta tills cykeln till slutet och diskmaskinen svalna. När den svalnar, torka de och plastdetaljer att förhindra vatten spotting.

Tips & varningar

  • Om någon plast objekt inte har ett "diskmaskin kassaskåp" märke, inte lägga den i diskmaskinen om inte du har bekräftat med tillverkaren som dess maskindiskas. Icke-diskmaskin objekt kan smälta. Skadorna på din diskmaskin från smält plast kan göra den obrukbar.
  • Om du har mjukt vatten, använda mindre tvättmedel eller öka agent som mjukt vatten kan resultera i tvål rester kvar på plast efter sköljningen.
  • Placera aldrig plast i botten racket för diskmaskinen som därigenom kan smälta dem.
  • Diskmaskin kan inte ta bort alla typer av fläckar och definitivt inte fläckar som har smält i plasten på några peka och är nu permanent.