Hur får man måla upp en läder soffa

Lädersoffor kan lägga till en rustik elegans till ditt vardagsrum. Att hålla dem rena kan vara mer eller mindre komplicerat än rengöring stoppning, beroende på vilken typ av läder du har. Färdiga läder är relativt enkla att rengöra eftersom det är mindre porösa. Oavslutade läder kan vara komplicerat och lätt kan skadas med vattenbaserad rengöring processer. Använda rätt metod att ta bort färg fläckar från soffan.

Färdiga vs. oavslutade läder

Färdiga läder är läder som tas från insidan av djur skinnet medan oavslutade läder tas från utsidan. Oavslutade läder innehåller mocka och nubuck. Det har en blöja konsistens som ändras när du kör din hand över den. Färdiga läder inklusive patent läder och är smidigt i utseende. Aldrig fläckar Använd vattenbaserad rengöring metoder för att ta bort färg från oavslutade läder som vatten märken syns på soffan.

Sandning oavslutade läder

Eftersom oavslutade läder inte kan hantera vatten-baserade eller flytande rengöringsmedel, är det viktigt att använda en kemtvätt lösning för att rengöra den. Men är dessa Kemtvätt lösningar inte alltid stark nog att ta bort färg fläckar. Om dessa inte fungerar, Använd en bit superfin sandpapper att ta bort färgen. Vara försiktig med att bära ett hål in i mocka.

Aceton på färdiga läder

Aceton är en ingrediens i nagellack remover och är effektiva för att avlägsna färg fläckar från färdiga läder. Vara noga med att inte tillämpa kan för mycket så färdiga läder få torkade ut om du använder starka rengöringsmedel som aceton på den. För att rengöra lacken, blot aceton direkt på paint fläcken tills den är borta. Omedelbart skölja området med vatten och torka den helt för att undvika vatten märken utveckla.

Konditionering läder

Reningsprocessen torkar ut båda typer av läder. Om du inte gör något åt det, kommer detta så småningom få lädret spricka. Förhindra sprickbildning av konditionering lädret så snart det börjar känna sig torr eller alltför skrynkliga. Köpa läder balsam för antingen färdigbearbetade eller obearbetade läder från en hårdvara eller hem förbättring butik. Använda läder balsam speciellt utformat för soffor som skiljer sig från läder sko balsam.