Hur får man Gesso av kläder

Gesso, en konstnärs primer för akryl och oljefärger, är en nödvändighet när du målar på duk. Tunn, lätt kalkhaltig materialet är vanligt vatten-baserade och torkar snabbt till en hård och strukturerad yta som lämpar sig för målning. Du bör ha en skyddsrock eller gamla kläder när du använder gesso, eftersom det kan vara svårt att ta bort när den torkar. Om du får gesso på kläderna, viktigaste är att handla snabbt - det kan rengöras, men inte om du väntar för länge.

Instruktioner

•Skölj gesso plats under rinnande vatten så fort du märker den. Om det är mycket fräsch, kan detta vara allt som behövs för att rengöra den.

•Använd en liten mängd pimpsten tvål till alla återstående gesso plats och gnugga försiktigt den med en ren svamp. Om det är ett känsligt tyg, testa ett inconspicuous område först. Skölj ordentligt.

•Soak plats i outspädd ättika om plats kvarstår. Det kan ta några minuter beroende på hur gesso är, eller kan det ta en timme eller mer. Som gesso upplöser, gnugga fläcken lätt med en gammal tandborste, skölj sedan.