Hur får man fläckar av plast på utsidan av diskmaskin

Hur får man fläckar av plast på utsidan av diskmaskin

Utsidan av diskmaskin är utsatt för många fläcken som orsakar ämnen. Mat och fett stänkte under matlagning och piffa upp bygga upp på utsidan av diskmaskinen tillsammans med smuts och damm. Fula filmen som resultat kan förringa utseendet på ditt kök. Även om framsidan av diskmaskinen är enkel att underhålla, kan när den har lämnat obevakad ackumulering av smuts försvåra rengöring projektet mer än nödvändigt.

Instruktioner

• Fyll en hink med 1/2 gallon varmt vatten och tillsätt 1 tsk diskmedel. Blanda de två ingredienserna för att göra en tvållösning.

•Soak en ren trasa i tvållösning. Vrid ur trasan så det har blött men inte droppar. Skrubba framsidan av diskmaskinen att ta bort smuts och fläckar. Ren i spår och sprickor och längs sidorna. Skölja trasan som smuts plockas upp, sedan tillämpa mer tvållösning och fortsätta att städa framsidan av diskmaskinen.

•Tackle svårt att ta bort fläckar genom att strö den våt trasan med bakpulver för extra abrasiveness. Skrubba de envisa fläckar, lägga till mer bakpulver om det behövs, tills lossas och tas bort. Skölja bakpulver av diskmaskinen med en fuktig trasa.

•Torr utsidan av diskmaskinen med en torr trasa.

Tips & varningar

  • Ersätta en lösning med hälften vatten och hälften vit vinäger för tvållösning.
  • Spraya på framsidan av diskmaskinen med all-purpose cleaner och torka ner minst två eller tre gånger per vecka för att förhindra spill och stänker från att bygga upp i en samling av fläckar.
  • Undvik att använda slipande rengöringsmedel och rengöring av verktyg för att ta bort fläckar från diskmaskinen när de lämnar permanenta repor i ytan. Bakpulver är en mild, naturliga slipmedel som är säkra att använda.