Hur får man fläckar av en Tan soffa

Hur får man fläckar av en Tan soffa

Många artiklar kan orsaka fläckar på en soffa, och av rätt borttagningsmetod beror mycket på vilken typ av färg du har. Medan fläckborttagning kan verka som en svår uppgift på ljusa tyger, är de verkligen inte skiljer sig från mörka material. Ju snabbare du agerar efter ett oljeutsläpp, desto mer sannolikt är att helt ta bort fläcken innan det uppsättningar. Därför är det perfekt att hålla artiklarna behövs för fläck borttagning i en bekväm, lätt att nå plats men av räckhåll för små barn.

Instruktioner

•Blot fläckar som är fortfarande blöta med en ren och torr handduk eller trasa att ta bort överflödig fukt.

•Skölj fläcken med destillerat vatten och blot området med en ren handduk eller trasa om din solbränna tyg är icke-protein baserad och identifieras med ett "W" eller "WS." Vanliga tyger av denna typ innehåller acetat, nylon och polyester. Om du har en envis fläck, gnugga en liten mängd vattenlösliga tvättmedel till området i en cirkelrörelse före sköljning och blotting med cool destillerat vatten och en ren handduk eller trasa igen.

•DAB ekologisk färg fläckar som senap och juice med en blandning som är 1 del vit vinäger och 3 delar destillerat vatten. Blot fläcken med en ren handduk eller trasa.

•Mix 2 msk bordssalt med 1 quart destillerat vatten för att ta bort blodfläckar från tan tyg. Blot fläcken och skölj med destillerat vatten. Om fläcken framhärdar, tillämpa en 3:1 blandning av destillerat vatten och väteperoxid.

•Combine lika delar väteperoxid och vattenlösliga tvättmedel och gnid blandningen på fläcken i mjuka cirkelrörelser ta bort rött vin. Skölj med destillerat vatten.

Tips & varningar

  • Testa alltid en liten, svårt att se del av i soffan för att se till att tyget inte kommer att påverkas negativt av fläcken behandling. Detta är särskilt viktigt när du använder väteperoxid.
  • Om du har en riktigt envis fläck som brukar lossna, ta artikeln till en kemtvätt om det är ett lätt att transportera objekt som en kudde, plymà ¥ eller slip täcka.