Hur får man blodfläckar ur din klädsel

Hur får man blodfläckar ur din klädsel

Blod är en av de vanligaste och mest envisa fläckarna att komma ur klädsel och mattor. Blodfläckar kan också förvärras genom att försöka ta bort dem på fel sätt, varför de är ofta svåra att ta bort efter först rena. Det finns mer effektiva sätt att ta bort dem, men som ger en bättre chans att framgångsrikt ta bort fläcken.

Instruktioner

•Soak så mycket av blodet som du kan upp med hushållspapper. Utöva lite påtryckning, och se till att du får allt blod som du kan på pappershanddukar och av vad det har spillts på. Med en blotting åtgärder för att undvika spridning blod fläck.

•Pour en lite kallt vatten över blod, som hjälper till att tvätta en del bort. Igen, Njut någon avrinning med hushållspapper.

•Kontrollera sammansättningen av materialet för att se vad rengöringsinstruktioner. Ofta, kommer att vissa material vara sårbara för färg snedvridning om du använder starka kemiska rengöringsmedel eller blekmedel-baserade lösningar.

•Använd ett enzym-baserade rengöringsmedel. För att kontrollera om en renare har alla enzymer, helt enkelt kolla på baksidan av flaskan, som vanligtvis kommer att nämna om lösningen är biologiska och innehåller enzymer eller inte. Också, någon fläck fläck removers kan användas, även om bör du först se till att de inte kommer att förstöra färgen på din klädsel. Det enklaste sättet att berätta är att testa en liten lapp utom synhåll någonstans.

•Wash det färgade området med några mer kallt vatten. Om etiketten dikterar en förmånsbehandling metod för tvätt, sedan är nu det dags att göra det. Ofta, kräver stoppade material Kemtvätt bara, även om vissa är lämplig för en kall tvätt med tvättmaskin. Vissa klädsel kan inte ens vara bort, än mindre lägga i tvättmaskin, och detta måste oftast rengöras enkelt så gott du kan där det är.