Hur får man bivax av kläder

Bivax används för att göra ljus, är en vattenavvisande i lite målade hantverk och är en viktig ingrediens i flera hemlagad badprodukter. Oavsett hur den används, tenderar bivax att bli ganska rörigt när det är smält. Det är inte ovanligt att några av de smält bivax att av misstag få på kläder eller andra tyger, att skapa en gräsliga röra. Lyckligtvis, bivax är relativt enkla att ta bort från kläder så länge du har en frys, en tråkig kniv, ett järn och några papper toweling hjälper dig längs.

Instruktioner

•Placera din bivax-färgade plagg i frysen och låt den stå minst en timme. Den kalla luften i frysen hjälper för att härda bivax. Om du kolla på ditt plagg och vax är inte ännu fullständigt härdad och frysta, låt det förbli i frysen lite längre.

•Ta bort ditt plagg från frysen och dra den härdade bivax av tyget. Om det är lite envis, försiktigt spricka vaxet och skala det bort en bit i taget.

•Montera skrapa bort den återstående vax med en trubbig tabell kniv. Om du arbetar på ett känsligt material, måste du se till att kniven inte har någon åsar på det som kan skada ditt plagg.

•Heat din järn på låg och placera fyra till fem pappershanddukar under ditt bivax-färgade plagg. Placera två till tre mer hushållspapper ovanpå den färgade delen av ditt plagg. Noggrant järn över pappershanddukar, så att vaxet att smälta och bli absorberas i papper toweling. Upprepa denna process tills alla bivax bort helt från ditt plagg.