Hur extrahera Sap från ett träd

Medan alla levande träd har sap, är lönn träd oftast utnyttjas för deras, som används för att göra sockerlag. Lönn träd producerar normalt ca 5 till 15 gallons av sap under en säsong, men de har potential att producera uppemot 40 gallon under en enda säsong. Som en allmän regel kräver att göra 1 quart sirap 10 gallon av sap. Knacka på ett träd är ganska lätt - vara bara beredd på att samla in sap innan det går dåligt.

Instruktioner

•Välj ett träd som är minst 10 inches i diameter när mätt 4 1/2 fot från marken.

•Ø ett hål i trädet 2 inches djupt med en 7/16-tums borrspets. Borra hål i en uppåtgående vinkel. Hålet kan borras på valfri höjd, så länge det inte är närmare än 2 fot ovanför eller under ett tidigare kran hål.

•Sätt en pip, ibland kallad en spile i tap hålet. Knacka på pipen i hålet med en hammare eller mallet hårt nog för att det inte kan lätt dras ut för hand men inte så hårt att det delar upp trädet. Sätt in pipen när temperaturen är över fryspunkten för att undvika att dela upp Barken.

•Häng en hink under pipen till samla in sap.

Tips & varningar

  • Samla in sap ofta, särskilt i varmare väder. SAP lämnas ut för längre tid kommer att skämma bort. Koka den eller lägga den i kyllager så snart som möjligt.