Hur enzymet rengöringsmedel fungerar

Enzymet städare är icke-giftiga lösningar som använder en kombination av enzymer för att ta bort smuts och fläckar. Eftersom enzymet städare är giftfri, är de säkra att använda runt djur och barn. Många människor använder enzym rengöringsmedel för mattor och textilier att ta bort fläckar och lukt, särskilt de som kommer från husdjur. Dessutom som enzymet rengöringsmedel används i tvättmedel och kontaktlinser.

Vad är ett enzym?

Ett enzym är ett protein som hjälper snabbar upp kemiska reaktioner. Enzymer fästa sig på ett visst substrat och bidra till att bryta den substraten. Det finns vissa enzymer som används för olika typer av fläckar och jordar. Ett proteas enzym bryter ner proteinbaserade fläckar, lipolase enzymer bryter ner fettbaserade fläckar, och enzymer som amylas bryter ner stärkelse-baserade fläckar.

Enzymer kan bifoga till mer än ett substrat, så att lägga till ett enzym renare till en massa tvätt eller en lösning mattrengöring kan bidra till att bryta ner olika fläckar och lukt.

Med hjälp av enzymer

Det finns enzymet rengöringsmedel tillgängliga som är riktade till specifika typer av fläckar eller lukter. Många sällskapsdjur bekymmer företag säljer enzym städare som syftar till att ta bort urin fläckar och lukt från mattor och möbler. Dessa enzym rengöringsmedel använder en oxidation metod att ta bort fläckar och lukt. När enzymet cleaner suger i urin fläcken, hjälper katalyserar en kemisk reaktion för att ta bort rester. Enzymet sig påverkas inte av den kemiska reaktionen, men ganska fäster sig till underlaget, att hjälpa till att bryta ner av molekyler i fläcken. Denna uppdelning hjälper släppa de molekyler som orsakar fläckar och lukt och resultat i deras avlägsnas från mattan eller annat material.

Vad de inte gör

Även enzym städare kan kemiskt bryta ner både fläckar och lukt, ger de inte sterilisering eller eventuella anti-bakteriella egenskaper vid åtgärden rengöring. Enzymet städare kan arbeta tillsammans med antibakteriella rengöringsmedel, dock för att ge en kombination av fläckborttagning och sterilisering när det behövs.