Hur eliminera hushåll damm

Är inte bara damm byggs upp på ytorna i ditt hem fula, det kan också öka antalet kvalster som kan leda till inomhus allergier. Genom att undersöka din miljö, dammtorkning metoder och produkter som du använda för att städa ditt hem, kommer du att kunna minska damm och eliminera många allergener. Överväga dessa tips för att eliminera hushåll damm och orsakerna till skenande dammkvalster.

Instruktioner

•Använd våt damma metoder (till exempel en damning eller multi-purpose spray appliceras med en mikrofiberduk) att minska damm sedan hushåll verktyg som dammvippor kommer helt enkelt scatter damm i andra områden och förvandla kvalster till luftburna allergener.

•Curb dammkvalster där du sover genom att täcka kuddar, madrasser och täcken med dammkvalster sängkläder produkter som med dragkedja, anti damm kvalster, mot allergen täcker. Var noga med att tvätta dessa varannan månad för att minska damm och damm kvalster, emellertid.

•Installera ett luftkonditionering och uppvärmning filter i din vent med en menar effektivitet rapportera värdet (MERV) rating på minst fem till åtta för att eliminera hushåll damm. Dessa kan innehålla partiklar (som sällskapsdjur ilska, damm och pollen) så liten som tre mikrometer. Filter med rating upp till fyra är billigare, kommer inte de filtrera luften och minska damm samt de kommersiella versionerna.

•Prova att sträva efter en luftfuktighet inomhus nivå mellan trettio och femtio procent. En nivå lägre än trettio procent kommer att öka statisk som hjälper damm håller fast vid ytor, medan en högre än femtio procent luftfuktighet sägs öka antalet dammkvalster, eftersom insekter älskar fuktiga miljöer.

•Rengör ställen där damm kan gömma en gång i månaden för att eliminera hushåll damm. Dra ut kylskåpet, flytta möbler (för att få dammråttor under sängen), kör en vakuum fastsättning runt socklar och uppvärmning eller luftkonditionering ventiler och ta bort spindelnät från taket hörn att få dessa källor av damm och dammkvalster.

• Undvik att spåra överdriven smuts och damm i ditt hem genom att stampa och skrapa skor på dörrmattor med en väderbeständig, slipande ytan före in i huset. Lämnar smutsiga skor och strumpor i garaget kan också hjälpa eliminera hushåll damm.

Tips & varningar

  • Eftersom du är dammtorkning och dammsugning, se till att du arbetar från toppen till botten så du kommer att sluta dammsuga damm och dammkvalster youve du kommer inte att eliminera hushåll damm om du Dammsug eller sopa först, till exempel då damm krimskrams eller ändra filter som kommer att leda de allergener att lösa in dina mattor.