Hur du väljer krukor & kastruller

Välja köksredskap kan vara en trevlig upplevelse. Trots allt, med rätt val, kan du använda dina kastruller och stekpannor i år. Köksredskap finns i flera former och storlekar och kan göras från många material. Det är därför viktigt att veta vad man ska leta efter i kvalitet bitar. Denna artikel presenterar en översikt över kök nödvändigheter och sedan förklara de stora skillnaderna i de tillgängliga alternativen.

Instruktioner

•Buy väsentligen. För att bekvämt åstadkomma grundläggande matlagning, ditt kök bör omfatta följande: en 10 till 12 tum stekpanna, en eller två kastruller i olika storlekar, en holländsk ugn och en sex till åtta quart BULJONGKITTEL.

•Decide mellan icke-stick eller rostfritt stål. Non-stick är användbart eftersom beläggningen eliminerar behovet av mycket smörar eller sprutning. Men du kan inte använda metall redskap när du lagar mat eller du kommer att skrapa på ytan. Non-stick stekpannor inte kan gå över en viss temperatur, och kan inte sitta ensam på en het spis eller i en varm ugn. Rostfritt stål köksredskap är hållbart, reptåliga, mycket motståndskraftig mot värme och lågt underhåll. Det är också maskindiskas, medan icke-stick inte är oftast.

•Kontrollera botten för en koppar eller aluminium skikt. Koppar och aluminium är utmärkt värme ledare, men kan vara svårt att arbeta med eftersom de reagerar med vissa livsmedel. Som ett resultat, kombineras de ofta med mer hållbara metaller att säkerställa matlagning lätthet. Leta efter pläterad köksredskap, en kombination av metaller som ger ett skikt av koppar eller aluminium mellan lager av rostfritt stål. Denna typ av pan ger bra värme med en stark, lätt-till-ren yta.

•Consider handtag. Ett bra handtag passar säkert i handen och blir värmetålig. Ett värmetåligt handtag betyder kokkärlet kan flytta från stovetop till ugnen lätt.

Tips & varningar

  • Om du väljer att köpa ett Grytset, vara på jakt efter kampanjer. Ofta kan du få en eller två bonus kastruller när du köper ett set.
  • Kastruller och stekpannor med trä handtag är inte maskindisk. Om du väljer rostfritt stål, Använd inte icke-minne matlagning spray på ytan. Sprayen kan skapa en film på botten av pannan och vara mycket svårt att rengöra.