Hur du utformar din egen lamellgardiner

Hur du utformar din egen lamellgardiner

Lamellgardiner kan installeras för att lägga till sekretess, men de försvinner nästan när man trycker på sidan. Dessa persienner öppnas i varierande vinkel mot direkt starkt solljus från ett rum eller fullt ut fånga den. Det finns många texturer och stilar, och mörkarna kommer med motordrivna komponenter för att öppna och stänga, om så önskas. De fungerar bra i en stor office miljö, där det finns många fönster, och lika bra över en enkel glasskjutdörr.

Instruktioner

•Plan att installera Lamellgardiner för att fånga en fin utsikt. Använda dem där tittar ut på sjön eller berget är möjligt under dagtid, till exempel. Driva dem tillbaka, när de är installerade, för att njuta av utsikten över en trafikerad gata eller dina barn som leker utanför. Tänk på att lamellgardiner erbjuder mer flexibilitet för öppet fönster utrymme när det behövs.

•Välj persienner för att komplettera rummet inredning. Välj tyg gardiner för formella utrymmen. Använd vit vinyl blinds i en högteknologisk utrymme med chrome möbler, till exempel. Planera att köpa lamellgardiner i ekfanér stora formella kontor att matcha trä trim i rum eller lövträ golv. Granska kataloger av persienner och hem-design böcker för att lära om texturer och stilar. Välj persienner som harmonierar med möbler, väggar och golv, men inte installera persienner att sticka ut sina egna.

•Enlarge fönster utrymme med gardiner. Hyra en sömmerska göra en tyg valance att passa över fönstret utrymme, till exempel. Använda swag gardiner eller draperier plannerad att lägga till bredd eller höjd i fönstret. Tänk på att lamellgardiner faktiskt kan göra windows verkar mindre. Lägga till några inches i någon riktning att förstora mörkarna att titta proportionerliga med omgivningar. Skiss alternativ att lägga till gardiner eller ett spö med en draperad swag, om fönstret är i ett hem.

•Measure fönstret faktiska utrymme och skissa mörkarna. Planera mörkarna Göm fysiskt i topp, sidor och botten av fönstret trä inramning. Använda rutat papper att definiera det faktiska utrymmet och rita mörkarna att passa så nära som möjligt. Känn dig fri att förlänga mätningarna en tum eller två i någon riktning för en heminredning projekt. Utöka mätningarna ännu mer, om det behövs, för ett kontor utrymme behöver vertikala persienner. Följ mäta guideiines som tillhandahålls av hem förbättring butik eller katalogen.

•Välj en fungerande prisklass. Välj perfekt mörkarna, men skala tillbaka till passar budgeten om det behövs. Beakta att äkta trä persienner kan kosta hundratals dollar, till exempel. I stället använda faux trä persienner i en ek, mahogny eller cherry finish. Beställa kvalitet vinyl blinds i den valda färgen för mindre än $200 istället för att betala $1000 eller mer för specialavtal brokad tyg mörkarna.

Tips & varningar

  • Besök hem och kontor att definiera val som är tilltalande. Välj dyra trä vertikala persienner för viktigaste vardagsrum som replikerar en advokats kontor fönster design, om så önskas. Se bara till att färg och finish är glädjande många år innan du gör denna typ av investeringar.
  • Installera inte billig vinyl lamellgardiner i en lekplats. Några persienner är vassa och kan eventuellt skära huden under hårda spel.