Hur du underhåller en septisk System

Hur du underhåller en septisk System

Septisk system är avloppsvatten behandlingsmetoden för val av bostäder byggs i avlägsna områden eller de som inte betjänas av lokala reningsverk. Dessa system har en bevisad tillförlitlighet och när korrekt utformad, installerad och underhålls, bör ge en livslängd på 20 år eller mer. Intressant, använder cirka 25 procent av oss hushåll på webbplatsen avloppsvatten behandlingsmetoder, de allra flesta som är septisk system. Här är vad du kan göra för att säkerställa din septiska system fortsätter att göra sitt jobb tyst, effektivt och praktiskt taget luktfri.

Instruktioner

•Skapa en post. Om du har bara byggt ditt drömhus och serveras av en septisk system, vet du den exakta åldern i ditt system. Ange installationsdatumet i din septisk underhåll post. Om du köpt ett befintliga hem med en redan existerande septisk system, fråga säljaren eller din fastighetsmäklare för alla tillämpliga septisk poster. Detta hjälper dig att förstå systemets kapacitet, uttryckt i antal sovrum, när systemet installerades ursprungligen och den dag det var senast servad. Logga in i allt underhåll du utför på systemet att hålla posten fullständig och periodisk service efterfrågas.

•Know att septisk systemet består av en stor, nedgrävd tank som samlar spillvattnet från hemmet och ett avlopp fält-- eller blodigel område--genom som förmultnat material är silats i marken. Kan du identifiera din septitank genom att lokalisera dess metall eller betong riser täcker. Genom att visa din bostad i förhållande till tanken, kan du ungefärliga placeringen av fältet avlopp genom att observera hur terrängen faller ner och bort från tanken. Det är i detta område avloppet fältet kommer att placeras även om det är begravd under ytan.

•Var medveten att septitank samlar alla flytande och fasta avfallet du införa i ditt hem VVS-system inklusive toaletter, handfat och tvätt avlopp. Vätskan är både en fiende och allierad till septisk systemet, och kunniga husägare införs vatten i systemet sparsamt. Till exempel snarare än tvätta tvätt hela dagen tills uppgiften är klar, vanligtvis spridda processen över flera dagar att förhindra overtaxing dina septisk system. Vara medveten om mängden vatten som rinner in i tanken och justera din livsstil för att säkerställa ditt system klarar tillräckligt som volym. Slamavskiljare sönderfaller avfall genom att separera det slam på botten av tanken, avloppsvatten i mitten och avskum på toppen. För att hålla ditt system fungerar effektivt, bör tanken professionellt pumpas var 3 till 4 år. Om du är i tvivel om när din tank var sista pumpas, ringa i en professionell och ha det gjort.

•Know att vissa septisk system använda luftare för att bryta ner avfallsmaterial. Dessa pumpar rör vattnet på toppen av tanken och är, generellt, alltid på. Om septisk systemet har en sådan anordning, du kommer att märka en strålsamlare makt kontroll låda inne i ditt hem eller i en vattentät service rutan närmare till tank. Strålsamlare pumpar bör rengöras varannan månad, en nivå av underhåll utförs enkelt av husägare. Stänga av strömmen strålsamlare, ta bort den konkreta strålsamlare cap från septitank 's riser-märkbar på grund av dess vent- och dra tillbaka pumpen att vara försiktig med sin vikt. När gratis, koppla ur enheten och spraya det kraftfullt med en trädgårdsslang eller pressa bricka att ta bort synliga bakterier. Tänk på att varva ner och ta bort ackumulerade hår och ludd att förhindra skador på stålstav. Glöm inte att bära gummihandskar. När du är klar återgår enheten till ståndaren, koppla in nätsladden och ersätta locket. Om din strålsamlare pump inte kan ersätta det själv eller kontakta din septisk professional.

•Consider att fältet avlopp kräver nästan inget underhåll och ska göra sitt jobb osynligt. Dock bör uppmärksamma ägare alltid vara medveten om att problem kan uppstå. Septisk system producerar generellt lite om någon lukt. Om du luktar avlopp nära avloppet fältet meddelande pölar nära ytan eller vatten avlopp långsamt från ditt hem, är oddsen att du har hittat ett problem. Om ditt hem har en backup avloppet fält, leta upp sin "T" kontroll och växla till det andra fältet. Om inte, Ring din septisk professional.

•Var medveten att septisk system är utomordentligt pålitlig och kräver endast ett minimum av vård. Med septisk system är förebyggande enklare och betydligt billigare än bota problem. I allmänhet, hantera flödet av vatten från ditt hem och tillåter inte vattenavhärdare, bubbelpooler eller pooler rinna in i systemet. Om du misstänker sådana apparater avrinning till din tank, ringa en rörmokare för råd om omdirigering avlopp för dessa produkter. Inte införa frätande ämnen som kommersiella propplösare, förtunning, måla, syror och oljor. Dessa hämmar bakteriell nedbrytning som sker i din tank. Använd pappersprodukter certifierade för att vara septisk kassaskåp och spola inte pappershanddukar, feminin servetter, kaffesump, bomullspinnar eller kondomer eftersom de kan täppa till fältet avlopp och hämma eller förhindra infiltration.

Tips & varningar

  • Bostäder av septisk system bör utrustas med modern, snålspolande armatur och vattenbesparande kran luftare.
  • Om du har läckande Rörmokarartiklar, få dem fast.
  • För att hålla bakterierna i uppsamlingstank frisk, spola en tesked jäst i avloppet en gång varje månad.
  • Om du misstänker ett problematiskt eller inte septisk system, Ring din tjänst professionell omedelbart.
  • Mycket få kök sopor avyttringar är certifierade för användning med septisk system.
  • Se till din tvättmedel är accepterat för att användas i avlopp.