Hur du underhåller en installerade Swamp Cooler

Hur du underhåller en installerade Swamp Cooler

Swamp kylare och är ett genialiskt enkla och effektiva sätt att kyla ditt hem men de kräver setup varje sommar, regelbundet underhåll och vinterförvaring. Dessa uppgifter är relativt enkla och inom alla husägare med genomsnittliga hemmafixare färdigheter förmågor. Följ dessa steg för att få en effektiv och långvarig swamp kylare.

Instruktioner

•Inspect slang bib, ventil eller vatten tapp som fungerar som din vattentäkt. Öppna och stänga ventilen så att det fungerar korrekt. Kolla plast eller koppar slangen som går från vattentäkt till träsket svalare och leta efter sprickor eller veck som kan läcka. Slang anslutningar vid källan och kylaren är gemensamma platser där långsamma droppar utveckla. Dessa läckor kan repareras genom att ersätta komprimering nötter och komprimering ärmar på anslutningarna.

•Kontrollera gummibrickan på anslutningen mellan slangen och float ventilen inuti enheten. Om det är gamla eller knäckt, ersätta det för att förhindra någon läcker. Rensa upp smuts och skräp från botten av träsket coolare med en kort kvast och SOPSKYFFEL eller shop vakuum. Ren mesh skärmen där den elektriska vattenpumpen sitter så att vattnet kan flöda fritt genom den. Använda trädgårdsslangen för att skölja bort dammet från inuti enheten. Slå på ventilen på vattentäkt och fylla swamp kylare, kontroll och justering float ventilen korrekt stänga av vattenflödet på rätt vatten nivå. Anslut den elektriska vattenpumpen och fläkt motor och då har någon inuti huset tur på kylaren. Kontrollera att pump och fläkt fungerar korrekt. Vatten distribution linjer från pumpen till kuddar ska vara fri från alla träskor, som ger ett konstant flöde av vatten.

•Measure storlek kuddar på sidorna av träsket svalare så att du kan köpa en ny uppsättning. Pads bör ersättas varje år. Kontrollera att du har en komplett lista över reservdelar som behövs och då kan du få dem och kuddar i en resa till butiken.

•Winterize enheten efter sommaren. Stäng ventilen vattenkälla. Ta bort slangen, avlopp och lagra av vädret. Dra ur kontakten längst ned i den svalare vattenreservoar och rinna ut allt vatten. Se till att sätta i kontakten i en lätt-till-finna plats inuti svalare; du behöver det när du startar upp svalare igen nästa säsong. Koppla ur elektrisk pump och fläktmotor. Tillåta träsket svalare luft ut för en dag eller två så att den är helt torr. Sopa eller dammsuga upp något material som lagt sig på botten av enheten under sommaren. Sätta på svalare locket ordentligt så att den kan stå emot vind och också skydda enheten från regn och snö. Din swamp cooler är nu redo för en snabb och enkel start upp nästa sommar.

Tips & varningar

  • Överväg att använda en vatten tillsatsen som hämmar mineralfyndigheter bildas på träsket svalare. Det kan förlänga livslängden på din kylare och gör rensa upp lättare.
  • När inspektion swamp cooler medan den drivs upp och kör, hålla sig borta från rörliga delar av enheten.